Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Jihlava bude mít další trolejové vedení, povede k Centrálním dopravnímu terminálu

Díky dotaci bude možné vybudovat nové trolejové vedení, které povede k Centrálnímu dopravnímu terminálu. Tam má v budoucnosti vzniknout přestupní uzel mezi vlaky, autobusy a MHD. Kromě toho bude modernizovaný úsek v jižní části třídy Legionářů.

Nové trakční trolejové vedení dovede MHD od křižovatky Havlíčkovy a Pražské ulice přes Centrální dopravní terminál až po křižovatku třídy Legionářů a Fritzovu ulici. „Dále bude modernizován navazující úsek trolejového vedení v jižní části třídy Legionářů, kde vznikne oboustranná zastávka MHD s přechodem pro chodce a počítá se i s úpravou trolejového vedení formou doplnění stop v křižovatce třídy Legionářů a ulice Tolstého,“ doplnila Lucie Maxová z radnice.

Projekt si klade za cíl rozvíjet udržitelnou městskou mobilitu a zlepšit infastrukturu pro trolejbusovou dopravu v Jihlavě. Dotace z Programu Doprava 2021-2027 je v předpokládané výši 68,7 milionu korun. Jde o finanční podporu z Fondu soudržnosti EU.

Trolejbusová doprava se bude rozvíjet i v jiných částech města, dopravní podnik nyní pracuje na takzvané Jihozápadní trolejbusové tangentě, která dovede trolejbusy od Cityparku přes sídliště u Hřbitova až k Rantířovské ulici. Hotovo má být koncem příštího roku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Města Jihlava

Štítky troleje, trolejbus, Centrální dopravní terminál, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava bude mít další trolejové vedení, povede k Centrálním dopravnímu terminálu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.