Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

ŘSD: Odvolání proti územnímu rozhodnutí k přestavbě I/38 z Jihlavy je zamítnuté

Ministerstvo dopravy zamítlo odvolání proti územnímu rozhodnutí k přestavbě 13 kilometrů hlavní silnice 38 mezi Jihlavou a Stonařovem a svým rozhodnutím umístění stavby potvrdilo, sdělil dnes novinářům Jiří Veselý z oddělení komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pro Vysočinu a Středočeský kraj. Stavba nové části důležitého silničního tahu ve směru na Znojmo bude podle nynějších cen stát okolo tří miliard korun. ŘSD ji plánuje zahájit do roku 2030. Nová trasa vyvede hustou tranzitní dopravu z obcí.

Rozhodnutí o umístění stavby vydal krajský úřad Vysočiny letos v lednu. Odvolání proti němu podali dva lidé. Jejich odvolání ministerstvo zamítlo minulý týden. „Teď budeme vyčkávat, zda se stěžovatelé případně obrátí na soud," řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Doplnil, že následovat bude mimo jiné vyhotovení dokumentace pro stavební povolení a geometrického plánu, na jehož základě by mohl začít výkup pozemků.

Navržená nová trasa vede západně od nynější silnice 38. Navazuje na obchvat Jihlavy, obchází obce Rančířov, Čížov, Vílanec, Suchá a k nynějšímu hlavnímu tahu se přiblíží za Stonařovem. Způsob napojení na současnou trasu 38 bude záviset na přípravě navazujícího úseku. „Buď bude pře­ložka provizorně připojena na stávající silnici I/38 nebo bude plynule navazovat následující úsek přelož­ky, kterým by byl zamýšlený obchvat Dlouhé Brtnice," uvedl Veselý.

Při stavbě nové silnice mezi Jihlavou a Stonařovem bude vybudováno 13 mostů, dvě mimoúrovňové křižovatky a šest protihlukových stěn měřících v součtu 2,6 kilometru. Podrobnosti jsou na webu ŘSD.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Dvořáková, se svolením ŘSD

Štítky doprava, stavby, silnice, I/38, ŘSD, Jihlavsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD: Odvolání proti územnímu rozhodnutí k přestavbě I/38 z Jihlavy je zamítnuté | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.