Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Pět minut pro mamataxi musí stačit. U škol v Jihlavě v Seifertově ulici bude parkoviště K+R

Jen do ZŠ Seifertova chodí devět set dětí, další stovka do školky naproti a ještě dvaatřicet do jeslí. Je nasnadě, že když se na toto místo sjíždí rodiče, tak je situace každé ráno značně kritická. Řešením by mělo být parkování v režimu K+R.

Součástí rozsáhlých změn, které brzy tuto lokalitu čekají, bude i zřízení stání K+R, a to v obou směrech vozovky. Tato plocha bude určená pro vysazení dětí a odjezd, mezi sedmou a osmou hodinou ranní tam bude povoleno stát maximálně pět minut. Podobně, jako to už funguje u Křesťanské Základní školy nedaleko náměstí.

Řidiči na sídlišti U Hřbitova si začnou zvykat na modré čáry. Co město plánuje udělat s parkovištěm P+R?

Řidiči v Jihlavě mohou od Vánoc 2019 využívat odstavné parkoviště typu P+R, které se nachází v Žižkově ulici v blízkosti ústředního hřbitova. Podle počtu zaparkovaných vozidel přes den je vidět, že jde o hojně využívané parkoviště. V jeho...

Ve směru k Žižkově ulici bude sedm stání, ve směru k ulici Svatopluka Čecha šest stání. Na ostatních místech Seifertovy ulice bude v úseku mezi ulicemi Žižkova a Svatopluka Čecha zakázáno zastavení," sdělil mluvčí radnice Radovan Daněk s tím, že vše bude kontrolovat monitorovací vozidlo.

K+R (z anglického Kiss and Ride, česky Polib a jeď) je určeno pro sdílenou automobilovou dopravu, kdy řidič přepravuje ještě další osobu nebo osoby. Obdobně lze tato místa použít i v opačném směru.

Zdroj: wikipedia

Rezidenti tam mohou stát 23 hodin

K situaci se na sociální síti vyjádřil také řidič MHD Jaroslav Matějka. Podle něj v místě kolikrát nemůže projet třeba i několik minut. „Tam to nikdo neřeší mraky let, pochybuji, že nějaký autíčko, co tam projede třikrát za den, to vyřeší,“ sdělil svůj názor.

Mimo časové rozmezí od sedmi do osmi hodin budou všechna stání určena místním rezidentům a abonentům. Ti tam tedy mohou po příjezdu z práce klidně zaparkovat, pokud další den ráno do sedmi ráno odjedou.

Radši si odřít porsche, než studovat pravidla parkování? Modré zóny v Jihlavě přináší kuriózní situace

Jihlava začne již brzy rozšiřovat modré zóny. Ve vedení města ví o různých kuriózních situacích, které s parkováním souvisí. Některé jsou k pousmání, nad jinými ale zůstává rozum stát. Společná je nechuť seznámit se s novými pravidly.

Umístění stávajících zastávek MHD se nezmění. Přechod pro chodce mezi základní a mateřskou školou se o něco zkrátí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Doprava v Jihlavě, wikipedia

Štítky K+R, Seifertova, ZŠ Seifertova, mamataxi, parkování, zákaz zastavení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět minut pro mamataxi musí stačit. U škol v Jihlavě v Seifertově ulici bude parkoviště K+R | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.