Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sněžení zastavilo MHD v Jihlavě. Nejezdí trolejbusy ani autobusy, trasy do příměstských částí jsou nesjízdné

V Jihlavě vlivem hustého sněžení kolabuje doprava, aktuálně zde nejezdí trolejbusy ani autobusy městské hromadné dopravy. Jak informoval dopravní podnik, toto potrvá až do odvolání.

„Z důvodu velice hustého sněžení, těžkého sněhu a nesjízdnosti některých komunikací byl v sobotu odpoledne přerušen provoz MHD Jihlava. Služby města Jihlavy mají v terénu veškerý personál a techniku, komunikace jsou ale i tak udržovány sjízdné jen s obtížemi, a to pouze pro osobní auta. Trasy do příměstských částí jsou pak prakticky nesjízdné," sdělila facebooková stránka Doprava v Jihlavě dnes odpoledne. 

Velké problémy jsou i na silnicích mimo Jihlavu, služba je dnes ránočná pro policii i hasiče. 

Dnešní cestování po Vysočině je velmi náročné, a není to jen kvůli tomu, že je již zítra Štědrý den. Od pátečního odpoledne intenzivně sněží, na silnice padají stromy a od půlnoci došlo k řadě dopravních nehod. Policisté i hasiči mají i dnes plné...

„Od dopoledních 11 hodin přijalo naše operační středisko 28 oznámení týkajících se dopravy. Nejčastěji se jedná o zapadlá vozidla, popadané stromy na silnici, nesjízdné silnice a dopravní nehody. Nehody se zatím obešly bez zranění," informovala dnes po 13. hodině policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vladimír Prokeš | Zdroj Doprava v Jihlavě, DPMJ

Štítky doprava, mhd, provoz, kalamita, Jihlava

Sněžení zastavilo MHD v Jihlavě. Nejezdí trolejbusy ani autobusy, trasy do příměstských částí jsou nesjízdné | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.