Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

MHD bude častěji zajíždět do okrajových částí města a průmyslových zón. Nový jízdní řád platí od 4. září

Od začátku nového školního roku vstupují v platnost nové jízdní řády. Dopravní podnik města Jihlavy zareagoval na připomínky cestujících a doplnil chybějící spoje a upravil některé odjezdy tak, aby na sebe lépe navazovaly v přestupních zastávkách.

O šest spojů víc každý den především v odpoledních hodinách by mělo potěšit hlavně obyvatele Antonínova Dolu, Červeného Kříže a Pávova. Linky G a 12 totiž začnou jezdit častěji do těchto částí Jihlavy. Víc spojů a některé stávající s upravenými časy odjezdů i příjezdů budou jezdit do průmyslových zón.

„Zde jsme opět vyhověli požadavkům cestujících a také zaměstnavatelů v průmyslových zónách. Po ranní směně jsme přidali nový spoj s odjezdem ve 14:08 od Bosche směrem na náměstí a obecně jsme upravili linky tak, aby lépe navazovaly a vozily víc cestujících. Jde například o ranní spoje, které jedou na půl šestou do průmyslové zóny na Pávově. Ráno byl přidán i spoj linky G ve 4:52 z Horního Kosova k Jipocaru,“ popisuje úpravy předseda představenstva DPMJ Radim Rovner.

Podle jeho slov budou také spoje na expresních linkách 31 a 32 ještě rychlejší a odpolední i lépe organizované. „Došlo také k optimalizaci oběhů a nárůstu jízdních dob, aby vozy v hustém provozu nenabíraly zpoždění a lépe plnily jízdní řády,“ doplnil Rovner.

Lepší doprava pro školáky

Zavádějí se také nová označení pro bezplatné školní spoje. Ponesou název Š1 a Š2. Š1 bude zajišťovat přepravu dětí školy Evžena Rošického s oddělenými pracovišti na ulicích Jarní a Rošického. Š2 obslouží především školu Jungmannova, ale také další školy po trase z Masarykova náměstí - Havlíčkovu nebo Kollárovu školu.

„Nová školní linka Š3, která zastoupí stávající linky D a F v časech přepravy žáků po trase mezi Hlavním nádražím a školou Seifertova, bude placená. Posilové školní spoje pojedou také na lince C a to nově až na konečnou Březinova,“ doplňuje mluvčí magistrátu Radovan Daněk.

Linka D bude zrušena a omezí se provoz linky F. Ta bude zkrácena jen do trasy Dopravní podnik – Masarykovo náměstí – Seifertova – Poliklinika a zpět.

Více ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, MHD, dopravní podnik, jízdní řády

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MHD bude častěji zajíždět do okrajových částí města a průmyslových zón. Nový jízdní řád platí od 4. září | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.