Počasí dnes20 °C, zítra13 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Dobrá zpráva pro motoristy. V Jihlavě se brzy otevřou sjezdy a nájezdy uzavřené kvůli opravám přivaděče

V Jihlavě stavbaři otevřou sjezdy a nájezdy uzavřené kvůli opravám silnice 38, která slouží také jako přivaděč k dálnici D1. Auta ale budou dál opravovaným úsekem jezdit sníženou rychlostí jedním pruhem v obou směrech, tedy na Znojmo i na Havlíčkův Brod. Přechodné dopravní značení budou pracovníci přestavovat v nejbližších dnech. Celá stavba za víc než 330 milionů korun bude ukončená v říjnu.

Opravy 5,6 kilometru čtyřproudé silnice u Jihlavy začaly vloni. Nyní stavbaři dokončili výměnu asfaltového povrchu. „V tuto chvíli zbývá dokončit na celé rekonstruované trase výměnu středových svodidel. V první řadě odstraníme ta stará, již nevyhovující, upravíme terén pod nimi a dálniční přivaděč osadíme na více než pěti kilometrech novými středovými svodidly," uvedl Jan Veselý z oddělení komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Auta teď opravovanou částí jezdila v obou směrech po jedné polovině přivaděče. Po změně značení bude doprava vedená jedním pruhem v obou částech silnice tak, aby stavbaři mohli pracovat u středových svodidel. Zachovaná bude snížená rychlost na 60 kilometrů v hodině.

Dálniční přivaděč u Jihlavy je nejvytíženějším úsekem silnice první třídy na Vysočině, podle sčítání dopravy po něm za 24 hodin projede 27 500 vozidel.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, automobilová, správa, ŘSD, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva pro motoristy. V Jihlavě se brzy otevřou sjezdy a nájezdy uzavřené kvůli opravám přivaděče | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.