Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Koukněte se na stavbu obchvatu Jihlavy. Vše jde podle plánu, zahrádkáři mají novou lávku, říká hejtmanství

Na začátku loňského prosince byla zahájena dlouho očekávaná stavba jihovýchodního obchvatu Jihlavy, konkrétně části JIH. Stavební firmy aktuálně pracují na dokončení obou okružních křižovatek v místě napojení na stávající výpadovky na Znojmo a Třebíč. Vše jde zatím podle plánovaného harmonogramu.

Jak informovalo hejtmanství, od září na obě okružní křižovatky bude převedena doprava s částečným průjezdem řízeným semafory. „Od listopadu už řidiči po obou okružních křižovatkách projedou bez čekání v režimu předčasného užívání. V celé délce bude nový obchvat krajského města zprovozněn na podzim 2024," uvedla Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Nová lávka pro zahrádkáře 

Jihovýchodní obchvat Jihlavy

Část JIH by měla být zprovozněna do začátku listopadu 2024.

Na obou okružních křižovatkách už byly položeny asfaltové vrstvy a stavebníci nyní pracují na příkopech a propustcích i zádlažbě dělicích ostrůvků. U okružní křižovatky na Znojemské ulici se aktuálně hloubí výkopy pro kabelové vedení veřejného osvětlení. „Majitelé nemovitostí v nedaleké zahrádkářské kolonii V Ráji mohou k přístupu na zahrádky nově využívat lávku pro pěší, která byla nad trasou obchvatu instalována na konci července," dodává mluvčí Vysočiny. 

Kromě toho stavební dělníci intenzivně pracují na mostech, kterých je na trase obchvatu celkem šest. U největšího mostu, který převede budoucí obchvat přes řeku Jihlávku, probíhá nyní betonáž opěr a pilířů, u dalšího z mostů byla dokončena montáž ocelové konstrukce tubosideru.

„Zakázku za 575 miliónů korun realizuje pro Kraj Vysočina společnost MI Roads v konsorciu s IMOS Brno a BES. Kraj Vysočina má na projekt II/602 Jihlava – JV obchvat přislíbenu evropskou dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši až 307 milionů korun," doplnila Jitka Svatošová. 

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky stavba, obchvat, jihovýchodní, doprava, okružní, křižovatka, most, Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koukněte se na stavbu obchvatu Jihlavy. Vše jde podle plánu, zahrádkáři mají novou lávku, říká hejtmanství | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.