Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lidé budou debatovat s vedením Jihlavy. Mluvit se bude o novém systému parkování i pěší zóně

Zajímáte se o dopravu v Jihlavě? Víte, jaká pravidla je nutno dodržovat v pěší zóně? Pak si do svých diářů zapište datum 27. února 18:00, kdy se bude konat debata veřejnosti s představiteli města Jihlava.

Jak již zaznělo, jedním z témat, o kterých chtějí představitelé Jihlavy s příchozími diskutovat, bude pěší zóna. „Vedení města chce, aby sloužila ke svému hlavnímu účelu, tedy především k pohybu chodců," uvedla za oddělení vnějších vztahů na jihlavské radnici Lucie Maxová.

Petice a stížnosti z okrajových částí. Jihlavský dopravní podnik reaguje na podněty cestujících a chystá změny

Na začátku února přišel jihlavský dopravní podnik (DPMJ) hned s několika velkými změnami. Kromě nových trolejbusových tratí se lidé museli zorientovat také v nových jízdních řádech. Během zkušebních prvních dní sbíral DPMJ podněty od...

Vedení města nyní hledá způsob, jak nejlépe zabezpečit dopravní obsluhu místním obyvatelům a podnikatelům. „Chceme více hlídat již zavedená omezení vjezdu aut a hodláme zamezit řidičům, aby si přes zónu pouze zkracovali cestu na Hradební a Žižkovu ulici nebo objížděli náměstí,“ vysvětlil radní David Beke.

Až polovina řidičů vjede tam, kam nemá 

Debata o dopravě se bude konat v pondělí 27. února od 18 hodin v gotickém sále jihlavské radnice, bude možno ji sledovat i on-line, a to na YouTube kanálu města Jihlavy případně zde.  

Na dodržování pravidel v pěší zóně se pravidelně zaměřují jihlavští strážníci, ti vysledovali, že až polovina všech aut tam vjíždí neoprávněně. „Jakmile se po sedmnácté hodině otevřou vjezdy, objevují se v Benešově a Palackého ulici fronty aut. Čtvrtina řidičů se přiznala strážníkům, že si jen zkracuje cestu, a další čtvrtina je pravděpodobně dobře vybavena tím, jaké vysvětlení má před policisty použít," popsal situaci David Beke.

Vedení města bude mít připraveno ještě i téma nového systému parkování, upravená pravidla v současných parkovacích zónách v centru Jihlavy začnou platit na jaře. „Rozšíří se plocha parkovacích zón i počet míst pro rezidenty i abonenty. Ti budou moci nově požádat o vydání parkovacího oprávnění on-line a také získají volné hodiny pro své návštěvy. Nová pravidla pro parkování pak čekají také návštěvníky centra města," upřesnila dále Maxová. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Drbny | Zdroj Město Jihlava

Štítky doprava, parkování, pravidla, pěší, zóna, debata, veřejnost, radnice, magistrát, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé budou debatovat s vedením Jihlavy. Mluvit se bude o novém systému parkování i pěší zóně | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.