Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Místo aut zátarasy. Řidiči na jihlavském sídlišti kvůli havarijnímu stavu střechy přišli o 19 parkovacích stání

Už několik dní mají obyvatelé sídliště U Hřbitova, kteří bydlí v těsném sousedství ústředního hřbitova, omezené možnosti, kde zaparkovat. Kvůli havarijnímu stavu střechy na budově skladu Vodárenské akciové společnosti (VAS), který sousedí se zmíněným parkovištěm, nyní ubylo 19 parkovacích míst. Parkoviště v těsné blízkosti jednoho z bytových domů, které by mohlo být pro řidiče nebezpečné, je teď obehnané zátarasy.

„Omezení trvá od měsíce dubna. Nyní hledáme nejoptimálnější řešení rekonstrukce stavby," vysvětlila Jihlavské Drbně Iva Librová, mluvčí VAS. 

Na budově skladu materiálně technického zabezpečení, jež sousedí s parkovištěm, byl podle Librové zjištěn havarijní stav nosné konstrukce střechy. „Tato bude muset být odstraněna a nahrazena. V rámci odstranění střechy může dojít i k poškození stěn. Veškeré činnosti řešíme ve spolupráci s příslušnými odbory Magistrátu města Jihlavy a taktéž se statikem, na odstranění závad se průběžně pracuje," ujistila mluvčí VAS.

Budova, v níž sídlí sklad VAS, by měla být opravena ještě letos. Podle Ivy Librové momentálně dočasně provedeno statické zajištění. „Předpoklad je, po získání potřebného povolení a půjdou-li práce bez komplikací, že do prázdnin bude střecha rozebrána a na podzim osazena nová," nastínila Librová časový harmonogram oprav. 

S ohledem na bezpečnost osob je provoz skladu omezen na minimum a nikdo v něm trvale nepracuje.

„Nemám z toho radost," říká řidička Eva

Jak již bylo psáno výše, omezené parkování by mělo trvat přibližně do letošního podzimu. „Už aby to bylo. Zaparkovat tady dopoledne i odpoledne je často nadlidský úkol. Nezřídka se stává, že tady místo u paneláku, kde bydlím, ani nenajdu, a musím tak zastavit až podél hřbitova. A s těžkým nákupem jít pak takový kus, to je dost nepohodlné. Nemám z toho ani trochu radost, i když chápu, že kdyby tu něco na někoho spadlo, tak by to nemuselo dopadnout dobře," povzdechla si obyvatelka sídliště Eva, která si nepřála uvést svoje příjmení. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky parkování, budova, parkoviště, střecha, havarijní, oprava, doprava, řidič, auto, sklad, VAS, Jihlava, sídliště, Vodárenská akciová společnost, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo aut zátarasy. Řidiči na jihlavském sídlišti kvůli havarijnímu stavu střechy přišli o 19 parkovacích stání | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.