Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na silnicích se mohou tvořit sněhové jazyky. Buďte opatrní, znovu budou zapadávat, vzkazují silničáři

Silnice na Vysočině jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností kvůli čerstvému sněhu, který začal padat dnes okolo 3:00. Na hlavních tazích je sníh rozbředlý díky solení. Silničáři vyjeli asi se 110 auty, čerstvý sníh je podle dispečera krajské správy a údržby silnic Romana Hubeného nejdřív nutné odhrnovat, silnice se budou také solit nebo sypat drtí.

„Silnice máme pod sněhem, na jedničkách (1. třída) je rozbředlý sníh, na dvojkách trojkách je sníh ujetý, místy se tvoří sněhové jazyky. Je potřeba opatrnost, bude to znovu zapadávat," řekl Roman Hubený. Teploty jsou nyní od minus jednoho do minus čtyř stupňů Celsia. Podle Hubeného začalo sněžit nejprve na jihu kraje, postupně přechází sněžení přes celé území.

Pro většinu Vysočiny platí výstraha s nízkým stupněm nebezpečí vydaná Českým hydrometeorologickým ústavem, která varuje před vydatnějším sněžením. Napadne při něm až 15 centimetrů sněhu. Výstraha je platná až do noci na pátek.

Podle předpovědi meteorologů bude sněžení postupně slábnou hlavně v západní části kraje. Nejvyšší odpolední teploty budou od minus dvou stupňů Celsia po nulu. Vítr bude jen mírný s rychlostí do 25 kilometrů v hodině.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích se mohou tvořit sněhové jazyky. Buďte opatrní, znovu budou zapadávat, vzkazují silničáři | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.