Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zdržení a kolony už od rána. Na Romana Havelky jsou na 3 týdny semafory, využijte raději Jiráskovu ulici

Na ulici Romana Havelky se od rána tvoří kolony, ty mohou být mnohonásobně delší v dopravní špičce. Důvodem jsou semafory, které u Kauflandu od rána řídí provoz na okružní křižovatce u hasičárny. Jde o další část dopravního omezení kvůli stavbě nových trolejí na Bedřichov.

Dělníci začali u zmíněné křižovatky stavět nové sloupy trolejového vedení. Provoz ve směru z i do centra a výjezd od nákupní zóny bude řízen světelným dopravním značením až do konce listopadu. 

„Prosíme řidiče, aby ulici Romana Havelky prioritně využívali pro návštěvu obchodních domů. Ostatním, kteří například sjíždějí z dálničního přivaděče nebo na něj hodlají najíždět, doporučujeme ulici Jiráskova," vyzývá Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Toto omezení spolu s uzavírkou části ulice Sokolovská je jedno z největších omezení dopravy při stavbě nových trolejí v Jihlavě. V dalších měsících už bude při další výstavbě sloupů na rovných úsecích ulice Sokolovská stavební firma uzavírat vždy jen část jízdního pruhu, a to vždy v délce asi 20 metrů.

Omezení také pro cestující MHD 

Zmíněná Sokolovská ulice se řidičům uzavřela na měsíc, a to od minulého pondělí. Neprojede zde ani městská hromadná doprava (MHD). Důvodem je stavba trolejového vedení. Z tohoto důvodu se musí posunout i zastávky MHD a autobusy linek 3, 5 a 12 pojedou po náhradní trase. 

Jakého úseku se uzavírka týká? Řidiči od 1. do 30. listopadu neprojedou Sokolovskou ulicí od okružní křižovatky u Kauflandu až po ulici Václavkova. Autobusové linky číslo 3, 5 a 12 budou jezdit přes ulici Královský Vršek. „Zastávku Kaufland přesuneme k zábavnímu centru Robinson a zastávku Královský Vršek ke křižovatce ulic Královský Vršek a Sokolovská,“ uvedl již dříve vedoucí odboru dopravy Lubomír Dohnal.

Po nové trati budou vedeny trolejbusové linky G a H. Linka G nahradí část linky 12 a část linky 3. Propojí Antonínův Důl, Pávov a Bedřichov přes centrum města s Horním Kosovem, a nabídne tak obyvatelům nová přímá spojení. Doplňková linka H zajistí přímé a rychlé spojení Bedřichova s oblastí okolo ulice Tolstého. Tedy spojení s autobusovým nádražím, středními školami, Vysokou školou polytechnickou nebo s Domem zdraví a s Nemocnicí Jihlava.
Novými trolejbusovými linkami až na Bedřichov. Řidičům se na měsíc zavře Sokolovská ulice

Od pondělí 1. listopadu se řidičům v Jihlavě na měsíc uzavře část ulice Sokolovská, neprojede ani městská hromadná doprava (MHD). Důvodem je stavba trolejového vedení. Z tohoto důvodu se musí posunout i zastávky MHD a autobusy linek 3, 5 a 12...

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky doprava, omezení, troleje, semafory, Romana Havelky, Jihlava, Kaufland, Roman Havelka, Bedřichov, městská hromadná doprava, Lubomír Dohnal, Lékárenský komplex Jihlava, Dům zdraví spol. s r.o., Kosovo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdržení a kolony už od rána. Na Romana Havelky jsou na 3 týdny semafory, využijte raději Jiráskovu ulici | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.