Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Novými trolejbusovými linkami až na Bedřichov. Řidičům se na měsíc zavře Sokolovská ulice

Od pondělí 1. listopadu se řidičům v Jihlavě na měsíc uzavře část ulice Sokolovská, neprojede ani městská hromadná doprava (MHD). Důvodem je stavba trolejového vedení. Z tohoto důvodu se musí posunout i zastávky MHD a autobusy linek 3, 5 a 12 pojedou po náhradní trase.

Jakého úseku se uzavírka týká? Řidiči od 1. do 30. listopadu neprojedou Sokolovskou ulicí od okružní křižovatky u Kauflandu až po ulici Václavkova. Autobusové linky číslo 3, 5 a 12 budou jezdit přes ulici Královský Vršek. „Zastávku Kaufland přesuneme k zábavnímu centru Robinson a zastávku Královský Vršek ke křižovatce ulic Královský Vršek a Sokolovská,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Lubomír Dohnal.

Omezení na kruhovém objezdu Romana Havelky

Současně bude od 6. listopadu na nezbytně nutnou dobu omezen průjezd i samotnou okružní křižovatkou. Provoz ve směru z i do centra a výjezd od nákupní zóny bude řízen semaforem, a to až do konce listopadu. „Jedná se o jedno z největších omezení dopravy při stavbě trolejí v Jihlavě. Při další výstavbě sloupů na rovných úsecích ulice bude stavební firma uzavírat vždy jen část jízdního pruhu, a to vždy v délce asi 20 metrů," dodává mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. 

Na stavbu se městu podařilo získat podporu z Operačního programu Doprava ve výši cca 100 milionů korun.

Bezemisně až do Antonínova Dolu

Cílem budovaní nové trolejbusové trati v severní části města je využití bezemisní dopravy v lokalitě Bedřichov. A také propojení města s průmyslovou zónou s možností obsluhovat elektricky i Pávov, Červený Kříž a Antonínův důl. „Stavba nové trolejbusové trati na Bedřichov bude mít díky využití trolejbusů dopad i na jiné části města, kterým se stejně jako Bedřichovu, Pávovu nebo Antonínovu Dolu uleví od hlučnějších CNG autobusů. Jednat se bude o centrum města a oblast ulic Žižkova, Rantířovská a Lipová," jmenuje dále mluvčí Daněk. 

Nové linky G a H

Po nové trati budou vedeny trolejbusové linky G a H. Linka G nahradí část linky 12 a část linky 3. Propojí Antonínův Důl, Pávov a Bedřichov přes centrum města s Horním Kosovem, a nabídne tak obyvatelům nová přímá spojení. Doplňková linka H zajistí přímé a rychlé spojení Bedřichova s oblastí okolo ulice Tolstého. Tedy spojení s autobusovým nádražím, středními školami, Vysokou školou polytechnickou nebo s Domem zdraví a s Nemocnicí Jihlava.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Sokolovská, doprava, uzavírka, troleje, vedení, omezení, Bedřichov, Jihlava, městská hromadná doprava, kruhový objezd, Kaufland, Lubomír Dohnal, Roman Havelka, Červený kříž, Pávov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novými trolejbusovými linkami až na Bedřichov. Řidičům se na měsíc zavře Sokolovská ulice | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.