Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dvě velké nehody: U Štoků byla škoda tři čtvrtě milionu, na dálnici se od dodávky odpojil přívěs

Dvě dopravní nehody ve čtvrtek 18. dubna zkomplikovaly provoz na Jihlavsku a okolí. Shodou okolností při obou hrály hlavní roli auta s přívěsem. Naštěstí vše skončilo jen jedním lehkým zraněním.

K nehodě u Štoků mezi Svatým Křížem a Červeným Křížem vyráželi policisté po čtvrté hodině odpolední. Řidič peugeotu s přívěsem jel na Červený Kříž, když na rovném úseku přejel do protisměru. „Tam narazil levou přední částí vozu do přední části protijedoucí Škody Octavia,“ popsala nehodu policejní mluvčí Dana Čírtková.

Peugeot s přívěsem jel po nárazu dál v protisměru, až přejel mimo silnici a narazil do svahu. „To zapříčinilo převrácení vozidla na střechu a následné odmrštění přívěsu do přední části Škody Karoq, jehož řidič projížděl místem ve směru jízdy na obec Svatý Kříž,“ řekla mluvčí.

Hmotná škoda na autech je 720 tisíc korun, řidič peugeotu se lehce zranil. Dechová zkouška byla u všech negativní. Při vyšetřování okolností nehody a odstraňování následků se v místě tvořily kolony aut z obou směrů.

Na dálnici se odpojil přívěs

Ve čtvrtek ráno se bouralo také na 106. kilometru dálnice se směru na Prahu. Sedmačtyřicetiletý řidič dodávky s přívěsem reagoval na prudké brzdění aut před sebou tím, že strhl řízení doleva. V travnatém středovém pásu se mu pak rozhoupal a následně odpojil přívěs, který se zastavil o svodidla.

„Z důvodu, že řidič přejel do travnatého pásu, došlo k odlétnutí kamínků přes středová svodidla do protisměru, kde v tu dobu v levém jízdním pruhu jel řidič s osobním vozidlem značky VW, a tím došlo k poškození tohoto vozidla,“ uvedla Čírtková. Při nehodě se nikdo nezranil, dechová zkouška byla negativní, škoda na autech je 138 tisíc korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky přívěs, nehoda, dálnice, Štoky, Červený kříž, Svatý Kříž, škoda, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě velké nehody: U Štoků byla škoda tři čtvrtě milionu, na dálnici se od dodávky odpojil přívěs | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.