Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na Vysočině může být ledovka hlavně na vedlejších tazích. Platí výstraha zejména pro východ kraje

Silnice na Vysočině jsou sjízdné jen s opatrností. Někde padá mrznoucí déšť, někde jsou ještě zbytky zledovatělého sněhu. Podle silničářů jsou hlavní tahy včetně dálnice mokré po chemickém ošetření. Ledovka hrozí hlavně na silnicích nižších tříd, kde se nesolí. Varování meteorologů před tvorbou ledovky a mrznoucími dešti platí na Vysočině hlavně pro východní části Žďárska a Třebíčska do dopoledne.

Podle dispečinku krajských silničářů bylo v noci venku asi 80 sypačů. Jezdit nebylo nutné pouze na Pelhřimovsku, kde se i v noci držely teploty nad nulou. Policie zatím informovala o jediné dopravní nehodě, která se stala před pátou hodinou ranní u Nového Města na Moravě. Havarovalo osobní auto, silnice číslo 19 zůstala kyvadlově průjezdná.

Podle předpovědi meteorologů bude dnes na Vysočině zataženo, srážek bude odpoledne ubývat. Nejvyšší odpolední teploty budou až osm stupňů Celsia, chladněji bude hlavně v severovýchodní části kraje.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, okres Třebíč, okres Pelhřimov, Nové Město na Moravě, ledovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na Vysočině může být ledovka hlavně na vedlejších tazích. Platí výstraha zejména pro východ kraje | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.