Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pozor. V pátek se pro řidiče na tři dny uzavře výpadovka na Pelhřimov

, aktualizováno 20. října 2020, 20:54

Už tento pátek se na tři dny uzavře silnice II/602, konkrétně půjde o úsek mezi Hosovem a Jihlavou. Důvodem jsou práce na okružní křižovatce u obchodního centra Aventin. Zatím se počítá s víkendovou variantou uzavírky, kdy je klidnější provoz.

Při nepříznivém počasí je rezervní termín od pondělí 26. října do středy. 28. října, kdy jsou podzimní prázdniny.

V uvedeném termínu se budou na okružní křižovatce u obchodního centra Aventin dodělávat povrchy, zároveň bude probíhat oprava povrchů nezrekonstruované části v místě plánovaného původního zásobovacího napojení obchodního centra.

Odbor dopravy magistrátu města Jihlavy vydal souhlas s objízdnou trasou přes Větrný Jeníkov. Většina aut tak musí počítat s objížďkou dosahující téměř 35 kilometrů.

Kudy tedy jet? 

Obousměrná objížďková trasa pro veškerý provoz bude vedena takto: Z křižovatky sil. II/602 s II/131: VLEVO po sil. II/131 obcemi Opatov, Zbilidy, Šimanov, Větrný Jeníkov – VPRAVO po sil. II/523 do Jihlavy na obchvat města Jihlavy, nebo na ulici Na Dolech – směr centrum a zpět. Délka objízdné trasy je 34,5 kilometrů.

Pro vozidla veřejné linkové osobní dopravy jsou stanoveny objížďky podle výšky autobusů. Do výšky 3,3m budou spoje vedeny ve směru od Jihlavy z II/602 – III/01945 (ul. Rantířovská) po trase Rantířov – Vyskytná nad Jihlavou – Ježená – zpět na II/602 – dále v původní trase. V opačném směru stejnou trasou v opačném řazení.

„Uzavírka je povolena od půlnoci na pátek do půlnoci na pondělí. Jak ve skutečnosti provoz zavře a otevře stavební firma, záleží na ní," uvedl mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk. 

Spoje jedoucí na Kostelec (z důvodu uzavírky v úseku od okružní křižovatky na Kostelec) pojedou z II/602 – III/01945 (ul. Rantířovská) po trase Rantířov – Vyskytná nad Jihlavou – Ježená – zpět na II/602 – III/01944 přes Dvorce a Cejle.

Linky s vozidly výšky nad 3,3 m musí být vedeny ve směru od Jihlavy ze sil. II/602 v Jihlavě na sil – II/523 ul. Na Dolech směr Bílý Kámen na křiž. se sil. III/13112 – VLEVO po sil. III/13112 přes obec Plandry na křiž. se sil. III/01945 ve Vyskytné nad Jihlavou – VPRAVO po sil. III/01945 – Ježená – zpět na II/602 – dále v původní trase. V opačném směru stejnou trasou v opačném řazení.

„Uzavírka si vyžádá dočasné přemístění zastávek Jihlava, Hosov a Jihlava, Hosov, háj. Ty budou dočasně přemístěny na stávající zastávku Jihlava, poliklinika,“ doplnil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky výpadovka, Pelhřimov, Hosov, uzavírka, doprava, Aventin, objížďka, Jihlava, obchodní centrum, kruhový objezd, Vyskytná nad Jihlavou, Větrný Jeníkov, Rantířov, Kostelec, Opatov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor. V pátek se pro řidiče na tři dny uzavře výpadovka na Pelhřimov | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.