Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice v Novém Městě zprovoznila JIP. Oddělení zavřelo kvůli koronaviru

V novoměstské nemocnici je už znovu v provozu jednotka intenzivní péče (JIP) na interním oddělení. Zavřena byla ve čtvrtek kvůli jednomu zdravotníkovi s prokázanou nákazou koronavirem. Od úterý byla v nemocnici mimo provoz část interního oddělení, kde chorobou COVID-19 onemocněla sestra. Když bude potřeba, může se i toto oddělení vrátit do normálního režimu, řekla mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

„Kromě první pozitivní sestřičky tam je všechen personál negativní," řekla mluvčí Tamara Pecková k výsledkům testů pracovníků interního oddělení. Jeho část je podle mluvčí nyní zavřená už jen proto, že je méně pacientů. Když to bude potřeba, může se v pondělí znovu začít používat.

Na Vysočině je podle krajských hygieniků  onemocnění COVID-19 potvrzené u 97 lidí. Nejvíc, 54, jich je na Havlíčkobrodsku, kde je od 16. března zavřená obec Kynice a od soboty potvrzené rozšíření nákazy v domě důchodců v Břevnici.

V okrese Žďár nad Sázavou byla nákaza prokázaná u 16 lidí. Kvůli pozitivnímu výsledku testu u jednoho zaměstnance přeruší od pondělí na dva dny výrobu v Bystřici nad Pernštejnem producent ručního nářadí Wera Werk. „Budeme dezinfikovat," řekl jednatel David Zeman. V podniku pracuje okolo 700 lidí. Třebíčské pobočky se podle jednatele opatření netýká, fungovat bude normálně.

Autoři | Foto Nemocnice Nové Město na Moravě / Facebook

Štítky koronavirus, nemocnice, JIP, Nové Město na Moravě, COVID-19, jednotka intenzivní péče, David Zeman, Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, Kynice, Břevnice, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Novém Městě zprovoznila JIP. Oddělení zavřelo kvůli koronaviru | Žďársko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.