Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihlavská radnice v roce 2023 oceňovala dárce krve, vítala nové občánky a organizovala výročí svatby

Během uplynulého roku jihlavská komise pro občanské záležitosti rozeslala více než 1500 gratulací. Její členové mají na starosti vítání občánků, blahopřání k významným životním jubileím a také organizují významná výročí svatby. Kromě toho oceňují bezpříspěvkové dárce krve.

Noví občánci Jihlavy 

Ve velké obřadní síni přivítala komise v roce 2023 165 nových občánků, což je srovnatelný počet s rokem 2022. „Pozváni byli všichni, jejichž rodiče o slavnostní obřad projevili zájem vyplněním potřebného formuláře a splnili podmínky pro účast na obřadu," doplnila Lucie Maxová z jihlavského oddělení vnějších vztahů.  

Gratulace pro oslavence 

Komise v roce 2023 rozeslala 1100 blahopřání, ta byla doručena obyvatelům Jihlavy, kteří oslavili 75., 80 a 85. narozeniny. „V případě dovršení 90 let dostává jubilant gratulaci každý rok a náleží mu i dárkový balíček. Loni jich bylo celkem 433," shrnula Lucie Maxová. Třem ženám přišla popřát komise spolu s vedením města, a to u příležitosti stých narozenin, jedné oslavenkyni bylo dokonce 102 let. Jak k tomu doplnila Maxová, kromě pamětního listu, dárkového koše a kytice dostaly staleté jubilantky i stříbrný odražek.

Výročí svatby 

Komise pro občanské záležitosti se v loňském roce také spolupodílela na organizaci jubilejních svateb, mezi které patří zlatá, kamenná nebo diamantová.  Organizovala je společně s oddělením matriky, a to celkem třikrát, což je o dvě méně než v roce 2022.

Dobrovolní dárci krve

Do velkého sálu jihlavské radnice byli v roce 2023 hned dvakrát pozváni dobrovolní dárci krve, i toto organizuje zmíněná komise. „V roce 2023 bylo oceněno 135 bezpříspěvkových dárců krve, o rok dříve 123. Od roku 2023 akci pořádá Oblastní spolek Českého červeného kříže Havlíčkův Brod, který převzal agendu po zaniklém Oblastním spolku Českého červeného kříže Jihlava," dodala závěrem Lucie Maxová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky komise, občan, radnice, statistika, svatba, narození, dárce, ocenění, jubileum, gratulace, 2023, Jihlava

Jihlavská radnice v roce 2023 oceňovala dárce krve, vítala nové občánky a organizovala výročí svatby | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.