Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jihlavě ztěžuje epidemie odvoz odpadu, MHD jezdí bez omezení. Velké podniky také zatím fungují

V Jihlavě ztěžuje epidemie odvoz komunálního odpadu, méně pracovníků má městský podnik také na zimní údržbu místních komunikací a chodníků. Jihlavská MHD zatím funguje bez omezení, dopravní podnik má v karanténě jen jednoho řidiče. Zástupci oslovených velkých firem uvedli, že u nich počet pracovníků pozitivně testovaných na covid-19 není tak vysoký, aby tyto podniky musely omezovat výrobu.

Na odvážení odpadků chybí Službám města Jihlavy dvě posádky z devíti, někde nestihnou vyvážet popelnice ve stanovený čas, hlavně v okrajových částech. Na covid-19 je teď v této divizi pozitivních deset lidí. Posádek už chybělo i víc. „Někteří lidé přicházejí, jiní zase odcházejí," řekl mluvčí podniku Martin Málek.

Méně pracovníků má městský podnik také na prohrnování a sypání místních vozovek a chodníků. Na zimní údržbu má běžně osm multikár a tři desítky lidí a ruční práci. „Denně nám chybí dva řidiči multikár a osm až deset pracovníků," uvedl mluvčí.

Krizový štáb Vysočiny: Hygiena hlásí rekordní čísla. Covid trápí i policisty, Vysočina má nová odběrová místa

Ve čtvrtek 27. ledna na Vysočině opět zasedl ústřední krizový štáb, aby se zabýval aktuální epidemiologickou situací v souvislosti s onemocněním covid-19. Pojďme si nyní projít ty nejdůležitější závěry, které ze včerejšího zasedání vzešly.

Testy na Vysočině potvrdily ve středu 2222 případů covidu-19. Je to nejvíc od začátku pandemie. Kraj má přesto nejnižší relativní nárůst nakažených, na 100 tisíc obyvatel za sedm dní je to 1374 případů. 

Bosch ani Dukovany problémy nemají 

Oslovené velké výrobní podniky počty nakažených uvádět nechtěly. V závodech Bosch v Jihlavě a v Českých Budějovicích se záchyt pozitivně testovaných zaměstnanců pohybuje od začátku minulého týdne ve vyšších desítkách, což vzhledem k celkovému počtu 8 tisíc pracovníků podle skupiny zatím představuje méně než jedno procento. „Plnění objemu zakázek tím v současné době není ovlivněno," uvedl mluvčí Bosch Group Pavel Roman. Bosch Diesel v Jihlavě vyrábí vstřikovací zařízení do naftových motorů.

Na Vysočině přibylo 2222 lidí s covidem. Jde o nejvyšší počet od začátku pandemie

Testy na Vysočině potvrdily ve středu 2222 případů covidu-19. Je to nejvíc od začátku pandemie. Kraj má přesto nejnižší relativní nárůst nakažených, na 100 tisíc obyvatel za sedm dní je to 1374 případů. Vyplývá to z dnešních údajů ministerstva...

V Jaderné elektrárně Dukovany jsou podle jejího mluvčího Jiřího Bezděka počty pracovníků s pozitivním testem v rozmezí jednoho procenta. „Máme za ně dostatečný zástup," uvedl Jiří Bezděk. Podle mluvčího pokračují také práce na druhém bloku, který je podle plánu od 19. listopadu odstavený. V systému Market Transparency (REMIT) firma ČEZ uvedla, že by tento blok měl znovu začít dodávat elektřinu v první polovině února. Elektrárna má 1400 zaměstnanců, kvůli pracím v odstaveném bloku tam chodí i pracovníci dodavatelských firem.

Společnost Mann+Hummel produkuje v Nové Vsi na Třebíčsku filtry pro auta. „Výroba běží bez omezení, nemáme větší množství nakažených zaměstnanců," uvedla specialistka komunikace Iveta Kočí. Koncem loňska tato firma v Nové Vsi zaměstnávala okolo 1500 lidí.

Ohodnoť článek

Štítky hospodářství, služby, covid, koronavirus, správa, MHD, odpad, podnik, firma, Vysočina, Jihlava, COVID-19, Robert Bosch GmbH, Jiří Bezděk, Martin Málek, Pavel Roman, Dukovany, Nová Ves, ČEZ, Mann+Hummel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě ztěžuje epidemie odvoz odpadu, MHD jezdí bez omezení. Velké podniky také zatím fungují | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.