Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kdo po rezignaci nahradí Libora Kuchyňu? Fórum Jihlava navrhne do rady města Jiřího Antonů

Libor Kuchyňa (Fórum Jihlava) minulý týden oznámil rezignaci na svůj post v Radě statutárního města Jihlavy. Nyní tedy vyvstává otázka, kdo ho coby radní města nahradí? Podle včerejšího vyjádření zastupitelského klubu Fóra by to měl být IT specialista a zastupitel Jihlavy Jiří Antonů.

Primátorka Karolína Koubová zvolená rovněž za Fórum řekla, že by návrh měli zastupitelé projednat 18. ledna. 

Zastupitel Libor Kuchyňa doručil rezignaci na svůj post člena Rady statutárního města Jihlavy minulý týden ve středu večer, ještě ten její znění den poskytl i médiím. A právě tato forma vyvolala u koaličních partnerů vlnu nevole.

Jiří Antonů

Rodák z Jihlavy, absolvent jihlavského gymnázia, následně pokračoval dva roky ve studiu na ČVUT na mezifakultním oboru automatizovaných systémů řízení v investiční výstavbě. Po studiích pracoval čtyři roky jako přípravář ve stavební firmě, aby se nakonec vydal na cestu IT.  Již více než 25 let pracuje v bance jako specialista IT coby podpora zaměstnancům ve všech oblastech IT. 

V letech 2004 až 2008 byl místopředsedou dozorčí rady Dopravního podniku města Jihlavy, členem kontrolního výboru města a rovněž členem finančního výboru Kraje Vysočina. Byl hodnotitelem v grantových komisí za oblast IT v Kraji Vysočina, ale také u některých dotačních projektů EU.

„Způsob rezignace formou oznámení prostřednictvím médií považuje klub ODS za velmi nestandardní, zcela nepartnerský a absolutně neprofesionální,“ kroutí hlavou jihlavský zastupitel a Kuchyňův teď už bývalý kolega z Rady města David Beke (ODS) s připomínkou, že i pro jihlavskou primátorku Karolínu Koubovou byla tato informace překvapením.

S rezignací ani se způsobem o jejím informování nesouhlasí ani zastupitelský klub Fóra Jihlava. „Naším kandidátem na radního je Jiří Antonů. Liborovi děkujeme za jeho práci v radě a zejména spolupráci s osadními výbory. Fórum Jihlava nic nemění na svém setrvání v koalici," stojí v oficiálním prohlášení zastupitelského klubu Fóra Jihlava, které bylo vydáno v pondělí večer. 

Kuchyňa, který je teď předsedou oblastního sdružení STAN na Jihlavsku, byl neuvolněným členem rady. Sdělil, že jihlavským zastupitelem zůstane. Libor Kuchyňa svoji rezignaci zdůvodňuje tím, že se mu dlouhodobě nedaří prosazovat to, co je v souladu s jeho životním přesvědčením a volebními sliby a je nucen dělat ústupky, které s tímto přesvědčením a sliby voličům zásadně nekorespondují. Jako neuvolněný radní také musel kombinovat svoji funkci s časově náročným civilním povoláním.

Za velmi nestandardní a neprofesionální z hlediska formy, zarážející z hlediska obsahu. Tak vnímají koaliční partneři z ODS a KDU-ČSL středeční rezignaci Libora Kuchyni (Fórum Jihlava) na post v devítičlenné Radě města Jihlavy.

Za Fórum Jihlava bylo do sedmatřicetičlenného městského zastupitelstva v roce 2018 zvoleno sedm lidí. Dříve už zastupitelstvo opustil Miroslav Tomanec, jeho nástupcem je Antonů.

Ohodnoť článek

Foto Fórum Jihlava

Štítky politika, radnice, správa, rada, rezignace, Libor Kuchyňa, Jiří Antonů, Fórum Jihlava, Jihlava, Jiří Anton, Karolína Koubová, ODS, České vysoké učení technické v Praze, Evropská unie, Kraj Vysočina, Dopravní podnik města Jihlavy, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdo po rezignaci nahradí Libora Kuchyňu? Fórum Jihlava navrhne do rady města Jiřího Antonů | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.