Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dobrá zpráva. Poplatek za svoz odpadu v Jihlavě se pro letošek nemění

Nový rok často znamená zvýšení nejrůznějších poplatků. To se však netýká poplatků za svoz odpadů v krajském městě. Kdo v Jihlavě poctivě třídí, platí za svoz odpadu 580 korun. Kdo netřídí, platí o sto korun více.

Do výhodného Programu zodpovědného nakládání s odpady se mohou zapojit Jihlavané s trvalým pobytem nebo cizinci, kterým byl pobyt ve městě povolen na déle než 90 dní.

Možnosti, jak se do programu zapojit, jsou rovnou dvě. V rámci varianty „Vím, kam s odpadem“ lze odevzdat kovy, nebezpečný odpad, jedlé oleje a tuky, elektrozařízení, biologicky rozložitelný odpad nebo starý nábytek a další neobvyklý či nadměrný odpad v jednom z jihlavských sběrných dvorů. V případě druhé varianty programu s názvem „Třídím zodpovědně a má to smysl“ je nutné mít nastavenou sníženou frekvenci svozu směsného odpadu podle stanoveného koeficientu.

Do zmíněného programu je aktuálně zapojeno 22 127 Jihlavanů. Jihlava patří k městům s nejvyšší mírou třídění odpadů z domácností v České republice a městská radnice třídění odpadů dlouhodobě podporuje. Jihlava byla mimo jiné již dvakrát oceněna Odpadovým Oskarem neziskové organizace Arnika.

„Pro bližší informace lze kontaktovat pracovníky odboru životního prostředí, a to e-mailem na adrese tridime.odpad@jihlava-city.cz, nebo navštívit městskou webovou stránku určenou pro oblast odpadového hospodářství www.odpadyjihlavy.cz,“ doplnila za jihlavskou radnici Aneta Hrdličková.

Ohodnoť článek

Foto www.dum-zahrada.okhelp.cz

Štítky odpad, vývoz, popelnice, poplatek, radnice, Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva. Poplatek za svoz odpadu v Jihlavě se pro letošek nemění | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.