Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stromek na Masarykově náměstí stál 50 dní, dnes šel k zemi. Kluziště ještě zůstává

Jihlavské Masarykovo náměstí je ode dneška bez vánočního stromečku. Během dnešního mrazivého dopoledne šel k zemi. Lidem je ale stále k dispozici kluziště kolem Mariánského sloupu. Zájemci si mohou přijít zabruslit až do Hromnic.

Vánoční čas dneškem v Jihlavě definitivně skončil. Už nyní ale jihlavská radnice začíná plánovat příští Vánoce.

 „Budeme se snažit navodit minimálně stejnou atmosféru, kterou Jihlava k Vánocům nadělila letos. Byl to klidný čas plný výjimečných setkání a příjemného sblížení Jihlavanů. Nedílnou součástí toho všeho bude samozřejmě i kruhové kluziště. Budeme se snažit jinak uchopit také oslavy Nového roku – ohleduplně, bez dělobuchů, přesto s dětským nadšením do dalších dní,“ uvedla primátorka města Karolína Koubová.

Letošní novoroční ohňostroj byl v Jihlavě poslední, magistrát bude preferovat tišší formu oslav

Bezmála osmiminutový komponovaný novoroční ohňostroj doprovázený hudbou viděla Jihlava letos naposledy. Příště už se bude slavit jinak. Město uvažuje o jiných formách a způsobech novoročních oslav. Původně už se ohňostroj neměl konat ani letos,...

Jihlava k Vánocům, tedy dvouměsíční událost složená z adventních, vánočních a novoročních oslav, včetně ledové dráhy a zajištění jarmarků, vyšla na sedm milionů korun. Největší kus si z rozpočtu utrhnulo zmíněné kluziště, které stálo necelých dva a půl milionu korun.

„Této částce bychom se však příští rok přiblížit neměli. Jihlava letos nakoupila spousty věcí, které jí zůstanou a budou se moci použít i v dalších letech. Z ledu například zaplatíme už opravdu jenom chladicí technologii,“ doplnil vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal.

Jak ukazuje návštěvnost, stále největším lákadlem je stále zmíněné kluziště. Důkazem jsou čísla ze vstupního turniketu.

Z Masarykova náměstí mizí vánoční stromeček

Úterý, 7. ledna 2020, 16:57

Z Masarykova náměstí mizí vánoční stromeček
Z Masarykova náměstí mizí vánoční stromeček

„Od 1. prosince 2019 do 1. ledna 2020 se na ledovém věnci projelo necelých 22 tisíc bruslařů. Největší zájem byl mezi svátky, kdy ledovou plochu využilo sedm tisíc lidí. K 7. lednu led využilo 27 tisíc lidí, což je 54 tisíc bruslí – tedy více jak jedna Jihlava,“ vyčíslila Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Vánoční strom stál na náměstí 50 dní

V mrazivém dopoledni 7. ledna vánoční čas definitivně ukončila rána padajícího vánočního stromu na Masarykově náměstí. Pracovníci Správy městských lesů jej skáceli v tradičním čase po Třech králích. Jak to bude vypadat se stromem po dalším roce s kůrovcem, je však nejasné.

Odkud bude vánoční strom pocházet, jsme dříve věděli několik let dopředu. Spousta z vytipovaných stromů je však nyní napadena kůrovcem, který k lipám na Masarykovo náměstí nepatří. Odkud bude příští strom pocházet, se zatím neví. V krajním případě budeme muset využít alternativních variant,“ uvedla vedoucí odboru životního prostředí Katarína Ruschková.

Dřevo z loňského vánočního stromu skončí na kompostárně v Henčově, kam budou dovezeny také stromy po celoplošném svozu, který v Jihlavě proběhne 11. a 18. ledna.

Z ulic Jihlavy o víkendu zmizí první odstrojené stromečky. Další svoz proběhne 18. ledna

Řada z nás už minimálně přemýšlí o tom, že by už odstrojila vánoční stromeček. Někdo už tak možná dokonce učinil. Služby města Jihlavy (SMJ) proto po vánočních svátcích začaly monitorovat situaci v ulicích města Jihlavy, aby mohly naplánovat...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Vánoce, strom, Masarykovo náměstí, advent, kluziště, vánoční stromek, Jihlava, Hromnice, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stromek na Masarykově náměstí stál 50 dní, dnes šel k zemi. Kluziště ještě zůstává | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.