Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z ulic Jihlavy o víkendu zmizí první odstrojené stromečky. Další svoz proběhne 18. ledna

Řada z nás už minimálně přemýšlí o tom, že by už odstrojila vánoční stromeček. Někdo už tak možná dokonce učinil. Služby města Jihlavy (SMJ) proto po vánočních svátcích začaly monitorovat situaci v ulicích města Jihlavy, aby mohly naplánovat svážení použitých stromků.

„Předpokládáme, že je lidé teď po svátku Tří králů budou ve velkém množství odstrojovat a vyhazovat. Proto tuto sobotu 11. ledna proběhne první mimořádný svoz stromků prostřednictvím dvou popelářských aut. Druhý mimořádný svoz je naplánovaný na další sobotu 18. ledna,“ upřesňuje Martin Málek, mluvčí SMJ s tím, že podle množství stromečků vyjede opět na svozovou trasu jedno až dvě popelářská auta.

Pokud by se stromečky objevovaly u kontejnerů ve větším měřítku i dále, tak jsou SMJ připraveny se s městem Jihlava domluvit na dalším svozu.

„Prosíme občany, aby v uvedené termíny umístili ke kontejnerům na komunální či tříděný odpad vysloužilé stromečky, abychom jich dokázali naráz odvézt co nejvíce. Výrazně tak urychlí práci našim pracovníkům. Tím, že nebudou stromečky rozházené po celém okolí, tak nebude docházet k vytváření černých skládek. Důležité také je, aby vánoční stromky neobsahovaly zbytky ozdob, háčků a jiných příměsí,“ upozorňuje Málek.

Svezený bioodpad SMJ uloží na kompostárnu v areálu skládky Henčov. Zde bude naskládán na hromadu a v jarních měsících naštěpkován. Následně poslouží jako základ do nového kompostu.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Liberce

Štítky strom, Vánoce, odvoz, SMJ, Jihlava, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z ulic Jihlavy o víkendu zmizí první odstrojené stromečky. Další svoz proběhne 18. ledna | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.