Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nad silnicí I/38 létal vrtulník. Odhalil třeba i řidiče, co předjížděli přes plnou čáru

Vrtulník Letecké služby Policie ČR byl dnes k vidění nad frekventovanou silnicí I/38 mezi Havlíčkovým Brodem a Golčovým Jeníkovem. Dopravní policisté tam totiž kontrolovali řidiče. Do akce, která se během prázdnin bude konat i na jiných místech Vysočiny, se dále zapojila vozidla v policejním provedení, vozidla pro skrytý dohled vybavená radarem a policejní motocykly.

„Silnice I/38 je komunikací, kde dochází k vyššímu počtu dopravních nehod, navíc velmi často s vážnými následky. Akce měla především preventivní charakter. Policisté během 2,5 hodiny zkontrolovali 150 vozidel a 13 řidičů se dopustilo přestupku v dopravě, za který policisté uložili pokuty v příkazním řízení. Pomocí vrtulníku se podařilo zjistit také čtyři řidiče, kteří předjížděli v místě, kde je na vozovce souvislá plná čára, což zakazuje předjíždění, které je v takových místech navíc velmi nebezpečné,“ popisuje Dana Čírtková, mluvčí policistů.

Jeden řidič projížděl v místě s dopravním omezením u Skuhrova na červenou na semaforu a u jednoho řidiče byl zjištěn alkohol v hladině 0,11 promile alkoholu.

„V podobných akcích budeme v létě pokračovat i na jiných místech našeho kraje,“ upozorňuje mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky I/38, kontrola, policie, řidič, provoz, Letecká služba Policie ČR, Kraj Vysočina, Havlíčkův Brod, Golčův Jeníkov, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad silnicí I/38 létal vrtulník. Odhalil třeba i řidiče, co předjížděli přes plnou čáru | Havlíčkobrodsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.