Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Silvestr byl pro hasiče a policii poměrně klidný. Hořely petardy, kontejnery i odpadkové koše

, aktualizováno 1. ledna 2024, 9:03

Nový rok 2024 začal. Silvestrovské oslavy jsou za námi, podle hasičů i policistů v Kraji Vysočina byly poměrně klidné. Hasiči vyjížděli k 17 událostem, 82 událostí museli řešit policisté.

Hasiči od včerejší 17. hodiny do dnešní osmé hodiny ráno vyjížděli k 10 požárům. „Nejčastěji (pětkrát) jsme likvidovali požáry krabic se zábavní pyrotechnikou, třikrát jsme hasili hořící kontejnery, jedenkrát hořící obložení odpadkového koše a jedenkrát hořící túje. Požáry se obešly bez zranění a beze škody," shrnula dnes ráno mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová. 

Pro srovnání, ve stejném časovém období měli hasiči od 31. prosince 2022 do 1. ledna 2023 12 výjezdů, z toho bylo pět požárů. 

Jak Musilová dále dodává, v jednu hodinu v noci likvidovali jihlavští profesionální hasiči požár krabice se zábavní pyrotechnikou v ulici Zimní v Jihlavě. Čtyři minuty po jedné hodině vyjížděli havlíčkobrodští profesionální hasiči k požáru kontejneru v ulici Břevnická v Havlíčkově Brodě.

Hasiči pomáhali i člověku, co spadl z postele 

„Požár kontejneru na odpad likvidovali také po třetí hodině hasiči v Úsobí. Požáry se obešly bez zranění a beze škody.  Před pátou ráno vyjížděli hasiči z Telče k likvidaci úniku oleje z proražené nádrže osobního vozidla v Telči - Podolí. Před šestou ráno vyprošťovali hasiči u Rudy osobní vůz z příkopu, po sedmé ráno pomohli imobilní osobě, která spadla z lůžka v Havlíčkově Brodě a o půl osmé vyjeli k otevření bytu v ulici Křížová v Jihlavě," jmenuje mluvčí hasičů. 

Jako mimořádně klidný byl podle mluvčí Dany Čírtkové Silvestr pro sloužící policisty. „Na integrované operační středisko jsme za čtyřiadvaceti hodinovou službu přijali celkem 82 oznámení, což je výrazně méně než v minulosti. Šetřili jsme pouze osm dopravních nehod s jedním lehkým zraněním. Odpoledne jsme začali pátrat po muži,  který odešel z psychiatrické nemocnice v Jihlavě. Pátrání je zatim negativní," jmenuje policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policie pátrá po muži, který odešel z psychiatrie v Jihlavě. Trpí bludy, bez léků může být nebezpečný

Policie na Vysočině pátrá po muži, který dnes odešel z Psychiatrické nemocnice v Jihlavě, kde je hospitalizovaný. Muž trpí bludy, a když nebude užívat léky, může být nebezpečný sobě i svému okolí, informovala dnes policie na síti X. Policisté...

Policie na Vysočině nemusela řešit žádnou událost související s užíváním zábavní pyrotechniky ani žádnou jinou mimořádnou událost. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Silvestr, bilance, hasiči, policie, výjezd, zásah, Kraj Vysočina

Silvestr byl pro hasiče a policii poměrně klidný. Hořely petardy, kontejnery i odpadkové koše | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.