Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Bude to holčička, nebo chlapeček? První miminko roku 2024 dostane zlatý šperk a šek na 10 tisíc korun

Také v prvních hodinách nadcházejícího roku se bude v Kraji Vysočina netrpělivě čekat na to, které miminko se stane vůbec tím prvním, jemuž v roce 2024 pomohou porodníci na svět. Tato holčička, nebo chlapeček, se může těšit na dárek od hejtmana kraje Vítězslava Schreka.

První miminko narozené v roce 2024 v Kraji Vysočina z rukou hejtmana dostane zlatý šperk v podobě znamení zvěrokruhu a symbolický šek na deset tisíc korun. „Prvního občánka navštíví Vítězslav Schrek 2. ledna 2024," upřesnila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. Naváže tak na dlouholetou tradici, prvního novorozence vedení kraje přivítalo v roce 2002.

Pro připomenutí, v tomto roce bylo první vysočinské miminko zároveň prvním novým občánkem České republiky. Vysočina si „miminkovské“ prvenství připsala také v roce 2004. První novorozenec se tehdy na Nový rok narodil v Nemocnici Nové Město na Moravě.

FOTO: Finanční dar použijeme na houpátko a plínky, říkají rodiče Adélky, prvního letošního miminka Vysočiny

1. ledna 2023. Toto datum narození má ve svém rodném listě Adélka z Havlíčkova Brodu, která má zároveň titul prvního miminka narozeného v letošním roce. Mamince Evě a tatínkovi Jaroslavovi dnes k narození prvorozené dcery přišel popřát hejtman...

„Prvním miminkem letošního roku byla holčička Adélka, která se narodila rodičům Evě a Jaroslavovi v havlíčkobrodské nemocnici 1. ledna 2023 ve 2:45 hodin," připomněla mluvčí Svatošová. 

Ohodnoť článek

Foto blankita_ua

Štítky porod, novorozenec, miminko, dar, hejtman, Nový rok, 2024, Kraj Vysočina

Bude to holčička, nebo chlapeček? První miminko roku 2024 dostane zlatý šperk a šek na 10 tisíc korun | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.