Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Vysočině přibylo v prvním čtvrtletí 486 bytů. Nových staveb ale začalo méně než vloni

Na Vysočině dokončili stavbaři v letošním prvním čtvrtletí 486 bytů. V porovnání s prvními třemi měsíci minulého roku se počet zvýšil o 57, tedy o 13,3 procenta. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Nových staveb pro bydlení ale v tomto kraji od ledna do konce března začalo o 7,1 procenta méně než vloni.

V Česku bylo v letošním prvním čtvrtletí 9094 dokončených bytů, v meziročním porovnání o šest desetin procenta více. Vyšší procentuální nárůst mělo v porovnání s Vysočinou šest krajů. Nejvíc nových bytů přibylo ve Středočeském kraji, bylo jich 2000. Méně bytů než v loňských prvních třech měsících předali stavbaři v šesti krajích. Největší procentuální pokles byl v Pardubickém kraji, kde bylo dokončeno 296 bytů, o 42,8 procenta méně než před rokem.

Na Vysočině přibylo 63 procent bytů v nových rodinných domech. Díky stavbě bytových domů přibylo v kraji letos od ledna do konce března 95 bytových jednotek.

Nově rozestavěné byly na Vysočině v letošním prvním čtvrtletí budovy se 444 byty, což je o 7,1 procenta méně než ve stejné době před rokem. Na této výstavbě se nově stavěné rodinné domy podílely z více než 70 procent.

Statistika za rok 2021

Za celý minulý rok přibylo na Vysočině 1871 bytů, o pětinu víc než v roce 2020. Nejméně nových bytů získal kraj v uplynulém desetiletí v roce 2016, kdy bylo za rok dostavěných jen 969 bytů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky byty, ČSÚ, Vysočina, 1. čtvrtletí, statistika, Kraj Vysočina, Česko, Český statistický úřad, Středočeský kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině přibylo v prvním čtvrtletí 486 bytů. Nových staveb ale začalo méně než vloni | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.