Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VOLBY 2022: Pokud se stanu primátorem, vyčlením si čas na potkávání se s Jihlaváky, říká lídr STAN Hošek

Už za necelý měsíc naši zemi čekají komunální volby. Redakce Jihlavské Drbny chce svým čtenářům postupně představit jednotlivé lídry kandidátek v Jihlavě, kde budou voliči moci vybírat z celkem dvanácti kandidujících subjektů. Dnes si můžete přečíst vizitku Radka Hoška, lídra Starostů a nezávislých (STAN).

Profil lídra

Lídr kandidátky STAN a zároveň manažer a podnikatel Radek Hošek se narodil v roce 1977. Do veřejného života se poprvé zapojil v roce 2016, kdy byla v jihlavské místní části Zborná povolena výstavba sídliště, které by významně narušilo krajinný i urbanistický ráz. Navíc pro něj nebyla vybudovaná ani potřebná infrastruktura. Proto se sousedy založil spolek Za zachování zdravé Zborné a díky aktivitám spolku se podařilo projekt zastavit. Angažoval se i jako předseda osadního výboru ve Zborné. Od října 2020 je členem dozorčí rady společnosti Služby města Jihlavy a od června 2021 pak členem představenstva akciové společnosti Teniscentrum Jihlava. V komunálních volbách v roce 2018 kandidoval do jihlavského zastupitelstva jako nezávislý za subjekt Fórum Jihlava, ale neuspěl.

Hnutí ANO teď má v Jihlavě deset zastupitelů z 37. Fórum Jihlava drží v městském zastupitelstvu sedm míst, ODS šest a Žijeme Jihlavou čtyři. Lidovci mají stejně jako KSČM tři zastupitele a ČSSD a SPD po dvou.

Programové priority 

Jak uvedl Radek Hošek, mezi hlavní priority patří čistá a bezpečná Jihlava, to jsou například častější úklidy nebo posílení pěších hlídek městské policie v problémových lokalitách. „Dále transparentní, racionálně hospodařící a chytré město, sem patří třeba městská aplikace pro chytré telefony nebo rozklikávací rozpočet na webu, ať lidé mohou jednoduše najít, jak město hospodaří do posledního halíře. A v neposlední řadě třeba projekty v oblasti životního prostředí, jako je větší výsadba stromů nebo zavedení bezplatné MHD. Důležitých věcí ale samozřejmě máme v programu daleko víc," poodhalil redakci Drbny Radek Hošek. 

Celý program STAN najdete ZDE

Hodnocení dosluhujícího zastupitelstva

Také Hošek dostal prostor k tomu, aby zhodnotil čtyřletou práci dosluhujího zastupitelstva. Podle jeho vyjádření se podařilo oživit centrum města. „Naším cílem je v tom pokračovat tak, aby oživení nebylo sezónní, tedy jen o Vánocích a v létě před volbami, ale po celý rok. S tím souvisí i to, že musí být v centru čisto a lidé se tam ve večerních hodinách nesmí chodit bát. Pomůže to nejen k lepší kultuře, ale i k návratu drobných živnostníků," zavazuje se Hošek. 

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Jihlavě budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů. 

Lídr jihlavské kandidátky za STAN se zamyslel i nad tím, co se současnému vedení města příliš nepovedlo. Jako první jmenuje komunikaci s veřejností. Podle vyjádření Hoška primátorka Jihlavy ani někteří další členové rady nechodí mezi obyčejné obyvatele města, žijí uzavření ve své bublině na radnici, a tak neví, co si lidé myslí a co v Jihlavě opravdu chtějí. „To je podle mě to nejhorší, co se vám jako politikovi může stát. Pokud se stanu primátorem, vyčlením si vždy minimálně jeden den za dva týdny na potkávání se s Jihlaváky. Dále město není transparentní, řada věcí je těžko dohledatelná a město nezveřejňuje všechny materiály, které by mohlo. Těch slabých oblastí jsme našli velkou řadu, mimo jiné nenaplňovaní potřeb základních škol," říká pětačtyřicetiletý Radek Hošek. 

Volební výsledek, vzkaz čtenářům 

A jaký Radek Hošek očekává volební výsledek? „Vzhledem k tomu, že jdou v Jihlavě do voleb Starostové a nezávislí kandidáti poprvé, budu za úspěch považovat dvouciferný výsledek," svěřil se Hošek. 

Čtenáři Jihlavské Drbny volili nanečisto. Kdo by se podle nich stal primátorem Jihlavy?

Přesně týden mohli čtenáři Jihlavské Drbny hlasovat v anketě, která se týkala komunálních voleb. Ty se letos budou konat 23. a 24. září. Čtenáři mohli vybírat ze dvanácti jmen lídrů dvanácti politických uskupení, která se do komunálních voleb...

Také tento lídr dostal prostor k tomu, aby něco vzkázal čtenářům Jihlavské Drbny. „Vážení čtenáři, při pohledu na ostatní kandidátky jsem přesvědčený o tom, že se nám podařil poskládat odborně i lidsky nejpestřejší tým s obrovským nadšením, odhodláním i zkušenostmi k tomu, abychom Jihlavu konečně posunuli na úroveň krajského města, za které se nebudeme muset stydět. Neslibujeme vám věci, o kterých víme, že je nemůžeme splnit, a pokud budeme mít šanci rozhodovat o budoucnosti Jihlavy, osobně ručím za to, že s vámi o všem budeme otevřeně a pravdivě komunikovat. Všechny naše vize najdete na webu." 

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Radek Hošek (redakčně upraveno)

Štítky volby, komunální, zastupitelstvo, primátor, kandidát, profil, lídr, Radek Hošek, STAN, Jihlava, Starostové a nezávislí, komunální volby, Drbna.cz, TENISCENTRUM JIHLAVA, a.s., ČSSD, ODS, KSČM, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Pokud se stanu primátorem, vyčlením si čas na potkávání se s Jihlaváky, říká lídr STAN Hošek | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.