Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VOLBY 2022: Naše priorita? Dodržet slib o tom, že MHD bude pro vybrané skupiny zdarma, říká lídr SPD Paul

Už za necelý měsíc naši zemi čekají komunální volby. Redakce Jihlavské Drbny chce svým čtenářům postupně představit jednotlivé lídry kandidátek v Jihlavě, kde budou voliči moci vybírat z celkem dvanácti kandidujících subjektů. Dnes si můžete přečíst vizitku Petra Paula, lídra hnutí Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura (SPD).

Profil lídra

Dvaasedmdesátiletý Petr Paul se narodil v Jihlavě , většinu svého života pracoval jako policista. Nejprve v Pelhřimově, kde také 20 let žil, poté se přestěhoval zpět do Jihlavy. Zde sloužil jako vedoucí u hospodářské kriminálky. V roce 1996 od policie odešel a věnoval se pedagogické činnosti. Konkrétně učil právo a kriminalistiku. Aktuálně je členem jihlavského zastupitelstva.   

Programové priority

U tohoto bodu Petr Paul zmiňuje hlavně to, že prioritou SPD je dodržet slib lidem daný před minulými volbami, a to, že MHD v Jihlavě bude bezplatná pro důchodce, invalidní důchodce všech stupňů, žáky do 14 let a pro studenty denního studia. „Další naší prioritou je nezvyšování poplatků za svoz komunálního odpadu v Jihlavě. A třetí priorita zní - účelné nakládání a hospodaření s městskými penězi. Dost podivným a účelovým útratám," jmenuje lídr Petr Paul. 

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Jihlavě budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů. 

Celý program SPD je ke zhlédnutí ZDE

Hodnocení dosluhujícího zastupitelstva

Redakce Drbny požádala také lídra SPD Petra Paula o to, aby zhodnotil práci dosluhujícího zastupitelstva. „V Jihlavě se rozhodovalo koaliční většinou jednoho, jediného hlasu a na názory opozice se nebral ohled. Dvakrát jsme předložili do zastupitelstva návrhy na změny tarifů MHD. Opoziční návrhy z jakéhosi svého principu koalice odmítala," sdělil Paul.

Podobně kriticky se staví také v dohodě o vystoupení Jihlavy ze SVAKu. Ta je dle Paula nepovedená. „Několikráte jsem se na zastupitelstvu všech koaličních zastupitelů dotazoval, kde jsou vybírané peníze za vodné a stočné od roku 1994 ve výši 30 korun z každé stokoruny. Do SVAK město zavedly ODS, KDÚ-ČSL a ČSSD a měly ve strukturách SVAK MO a SVAK Jihlavsko své placené delegáty. Nic se neinvestovalo a schválenou dohodou se město vzdalo nároků. Vodohospodářská infrastruktura je zanedbaná a teď se bude opravovat z městských peněz. Vybrané peníze za ta léta jsou, jak se říká, „fuč“. Kde jsou, kam přišly? Jedná se orientačně o částku kolem 1 miliardy korun," zamýšlí se lídr jihlavské kandidátky SPD. 

Hnutí ANO teď má v Jihlavě deset zastupitelů z 37. Fórum Jihlava drží v městském zastupitelstvu sedm míst, ODS šest a Žijeme Jihlavou čtyři. Lidovci mají stejně jako KSČM tři zastupitele a ČSSD SPD po dvou.

Volební výsledek, vzkaz čtenářům 

Koalice SPD a Trikolora odhaduje, že ji podpoří minimálně 10 procent voličů. „Záleží ale na voličích. Jsme pro obyčejné pracovité občany, zaměstnance či podnikatele, pro děti, pro seniory a invalidní spoluobčany, pro jejich práva a oprávněné zájmy. Jsme vlasteneckou politickou silou a Česká republika musí být v mezinárodním pojetí vždy a jen na prvním místě. Nastávající období pod vládou pětikoalice nebude pro zmíněné kategorie spoluobčanů vůbec jednoduché," vzkazuje voličům jednička na kandidátce SPD Petr Paul. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava (redakčně upraveno)

Štítky volby, komunální, zastupitelstvo, primátor, kandidát, profil, lídr, Petr Paul, SPD, Jihlava, Svoboda a přímá demokracie, městská hromadná doprava, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Tomio Okamura, peníze, Drbna.cz, ČSSD, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Naše priorita? Dodržet slib o tom, že MHD bude pro vybrané skupiny zdarma, říká lídr SPD Paul | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.