Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Všem poraženým chybí základy slušného chování, vzkazuje lídr Kukla z vítězného ANO

Na povolební spolupráci se na Vysočině po krajských volbách dohodlo uskupení ODS a Starostů pro občany s dalšími čtyřmi stranami. Vítěz voleb, hnutí ANO, mezi nimi není. O dohodě na povolební spolupráci informoval lídr uskupení a budoucí hejtman Vítězslav Schrek (ODS). Uskupení ODS a Starostů pro občany nyní začne spolu s Piráty, KDU-ČSL, ČSSD a Starosty pro Vysočinu (STAN a SNK ED) připravovat znění koaliční smlouvy. Na tuto situaci dnes dopoledne zareagoval lídr vítězného hnutí Martin Kukla.

„Nezvítězil zdravý selský rozum, ale vítězi voleb bylo jeho vítězství ukradeno poraženými. ODS od začátku nerespektovala naše vítězství – kmotrovská politika z devadesátých let se v nich nezapře. Všem poraženým chybí základy slušného a seriózního jednání a nerespektují absolutně výsledky voleb. Nerespektují voliče – obyčejné občany. Předem domluvená koalice dala jasně najevo, že ji nezáleží na Vysočině, ale poslušně se řídila pokyny z Prahy, a to udělat koalici bez nás,“ stojí v prohlášení Martina Kukly (ANO), které rozeslal dnes dopoledne novinářům.

Na povolební spolupráci se na Vysočině po krajských volbách dohodlo uskupení ODS a Starostů pro občany s dalšími čtyřmi stranami. Vítěz voleb, hnutí ANO, mezi nimi není. O dohodě na povolební spolupráci informoval lídr uskupení a budoucí hejtman...

Dodal, že hnutí ANO mrzí, že prvním krokem této vznikající koalice je navýšení politicky placených funkcí, v době ekonomické recese a jejich předvolební rétorikou a sliby to berou jako podraz na všechny poctivé lidi z Vysočiny. 

V letošních krajských volbách, které se konaly během uplynulého víkendu, zvítězilo hnutí ANO, které získalo deset mandátů. Piráti stejně jako třetí ODS v koalici se Starosty pro občany mají sedm mandátů. Po šesti má KDU-ČSL, ČSSD a Starostové pro Vysočinu. Mezi krajské zastupitele usednou ještě i zástupci KSČM, ti získali tři mandáty.

Vysočiná má kompletně sečteno, a to jak v krajských, tak v senátních volbách. Podívejte se na kompletní výsledky v našem kraji a zároveň rozmístění mandátů v krajském zastupitelstvu. K výsledkům voleb se redakci Drbny postupně vyjadřují také...

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ANO 2011

Štítky Martin Kukla, volby, hejtman, ANO, prohlášení, koalice, opozice, ODS, ANO 2011, Kraj Vysočina, ČSSD, KDU-ČSL, Starostové a nezávislí, Vítězslav Schrek, Česká pirátská strana, SNK Evropští demokraté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eva Kubíčková

Vždycky mě rozesměje, jak lháři, tuneláři a podvodníci, s chováním řeznického psa a vyjadřováním jak ze IV. cenové, se navzájem osočují, kritizují a kážou o morálce, slušnosti a poctivosti. Ať jedni nebo druzí. Vždyť už desetiletí předvádí, že jsou všichni stejní a někteří ještě "stejnější".

Pondělí, 12. října 2020, 05:01Odpovědět

Jiří Lukšů

Milý pane Novotný, nesrovnávejte mě s komunisty. U nás není většinový systém takže koalice může dát dohromady víc hlasů než tzv. vítěz voleb. S ním nikdo zjevně spolupracovat nechce. Vítězná koalice má dohromady víc hlasů, tedy větší podporu. A tak je to správně. A neházejte všechny do jednoho pytle, jinak se chováte jako zmiňovaní komunisti... Komunisty a Babišovce nevolím. Přeji hezký den.

Neděle, 11. října 2020, 08:58Odpovědět

Ivan Svoboda

Co to p.Kukla a další stále melou? Je to zakázané? Není, tak je to dovolené. A zastoupení nezjistíte jinak než volbou. p.Kukla klidně mohl jednat a sestavit většinu.

Neděle, 11. října 2020, 07:56Odpovědět

Jiří Novotný

nejsem zastáncem žádné strany, ale dle mého, kdo vyhraje volby, měl by vládnout ať je to ODS, ANO, nebo někdo jiný. Náš volební systém umožňuje i menšinové vládnutí. Jinak jsou ty volby k ničemu, to se mohou dohodnout strany sami bez voleb a stát by ušetřil dost peněz. Tak, že tady lidi volí a neví koho. Jak to tady čtu, tak js,e opravdu tolerantní národ k jiným názorům, čtu tady jen nadávky na někoho, kdo má jiný názor. Všichni se tu distancujete od komunistů a estébáků, ale používáte stejné rétoriky, kdo nejde s námi, jde proti nám. Jste stejní, jako komunisti v padesátých letech.

Sobota, 10. října 2020, 21:05Odpovědět

Bohuslav Bambula

Má pravdu, nenávist vítězí.

Sobota, 10. října 2020, 18:02Odpovědět

Jiří Lukšů

Pane Kuklo, chybí vám trochu pokory. proč asi s vámi ostatní nechtějí spolupracovat, co myslíte? A že budou vládnout poražení, to snad nemyslíte vážně, pane Novotný. Sečtěte si voliče koalice a srovnejte s voliči Ano. Kde je jich asi víc?

Sobota, 10. října 2020, 10:49Odpovědět

Jan Novák

Kukla ? proč ze sebe děláš ještě většího hlupáka ?

Čtvrtek, 8. října 2020, 17:32Odpovědět

Vít Alt

Však uvidíme,jak jim ta multikoalice dlouho vydrží.Aby to neskončilo rvačkou o židle a platy

Středa, 7. října 2020, 23:06Odpovědět

Jaromír Grygera

Pane Kante s prací kádrováka asi máte zkušenost Vy, já tohle nikdy nedělal, ale právě teď si lidé volí budoucnost na základě svých zkušeností a hnutí ANO už má za takovou krátkou dobu už průšvih s korupcí ve svých řadách,proto slušní lidé je nevolí. y si volte třeba Klub přátel žehu, je to Vaše právo,které respektuji. Jen mi vadí, že tady urážíte slušné lidi a nazýváte je jidáši. To by jste si mohl odpustit.

Středa, 7. října 2020, 22:24Odpovědět

Jiří Novotný

mě je úplně jedno, kdo bude dřepět na radnici v Jihlavě, nebo někde jinde, ale k čemu vlastně volby jsou, když můžou vládnout poražení. Zbytečně vyhozené peníze a otravování lidí, aby šli volit. Tak, že, zase se rozhoduje o lidech bez lidí. To je demokracie.

Středa, 7. října 2020, 21:00Odpovědět

Miloslav Jáchymstál

Člen ANO je ten poslední, kdo má morální právo mluvit o slušnosti.

Středa, 7. října 2020, 20:44Odpovědět

Milán Vosmik

To co váš guru Bureš zasel, aroganci a sebechválu, tak to teď sklízíte. Dobře vám tak. Fňukejte na jiném hrobě.

Středa, 7. října 2020, 19:55Odpovědět

Ivan Svoboda

Pane Kuklo, dělat po volbách koalice není zakázané a skutečný vítěz je ten, kdo dá dohromady většinu a to ANO není. Ve volbách nedostalo absolutní většinu a většinový systém tady také nemáme. Takže běžte plakat někam jinam ...

Středa, 7. října 2020, 19:15Odpovědět

Slávek Kant

J.Grygero, nepotrebuji kritizovat jakoukoliv korupci, toho nebo onoho pana. Jde o budoucnost. Nepoucujte mne co mam cist a jak hluboko. Mozna jste byvaly kadrovak, tak to mate v krvy. Je mi to uplne jedno co je Babis,Fiala, Kalousek atd. Oslovil jste mne a tak jsem vam odpovedel. Inteligentnimu cloveku i kdyz je vycerpan to jednou staci.

Středa, 7. října 2020, 18:25Odpovědět

Tomáš Blažek

Jen trochu matematiky :-) Při účasti 38 % je "vítězem" hnutí ANO s 20 % hlasů z 38 %, tj. 7,6 % všech voličů!!! Tak nevím, to mi jako vítězné procento nepřipadá :-) Hezký den všem. T.

Středa, 7. října 2020, 18:09Odpovědět

Jaromír Grygera

Pane Kante, očividně jste vyčerpán a potřebujete odpočinek.....lidé tady kritizují korupci Babišových lidí a jeho chování vůči ostatním stranám, které s ním nechtějí vůbec mít nic společného ! To jste zcela evidentně nepochopil a plácáte tady nesmyslné věci...... zkuste si pročíst příspěvky znovu !!!!

Středa, 7. října 2020, 18:07Odpovědět

Petr Burda

Vážený pane politiku, ti poražení totiž pochopili jednu věc - ANO má své věrné a ostatní voliči hlasovali pro ty, co s ANO do holportu nepůjdou. Třeba nejste špatný člově, ani špatný politik, ale máte svého nejvyššího šéfa - a ten jakékoli spojenectví vyloučil svým chováním v posledních létech (spíše desetiletích). Pokud chtějí být poražení zvoleni i někdy příště, musejí se ANO vyhnout tak, jak nejvíce jeto možné.

Středa, 7. října 2020, 18:01Odpovědět

Slávek Kant

Jak tady ctu nektere komentujici so srdecne nenavidi Babise. Babis jednou skonci, to je jiste, jako i jinni politici ktere tak statecne hajite. Nastupuje jine nebezpeci a to Ultra-levice, Neomarxisti,Antifa, LBGD, muslimove,Cerni Panteri a jejich nesmiritelne bojove skupiny atd. A vy tady kydate spinu na sebe navzajem. Vy Babise z politiky nedostanete, dostanou ho tyto skupiny a az ho porazi, tak se pusti i do vas! A vasich rodin. Oni chteji vladnout a k tomu vas nepotrebuji. Jste totiz vesmes zastanci zapadni konzumni spolecnosti a tudiz jejich nepratele. Ti uz vas takhle nenechaj zvanit a kecat jim do jejich dila. Jejich koncepce je rozdel,rozbij a opanuj. Jidasky jim napomahate, ale vzpomente jak Jidas dopadl. Ten to aspon delal pro grose, ale vy to delate radi a zdarma, pro svoji hloupost. Kdo vas popichuje? Neni to Babis,Fiala,Okamura,Stanjura,Kalousek,Zeman atd.

Středa, 7. října 2020, 17:37Odpovědět

Antonín Kania

....a má pravdu !!!

Středa, 7. října 2020, 17:21Odpovědět

Josef Ehrenberger

Zdenku Zachařů - vidět! Ostatní prominu.

Středa, 7. října 2020, 16:35Odpovědět

Všem poraženým chybí základy slušného chování, vzkazuje lídr Kukla z vítězného ANO | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.