Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihlavské florbalistky o víkendu vstupují do nové sezóny. V první lize chtějí čeřit horní patra tabulky

Jihlavským florbalistkám se nezadržitelně blíží začátek ligy. K prvním domácím utkáním nastoupí již o tomto víkendu, v sobotu proti Šitbořicím, v neděli proti Hattricku Brno. V A-týmu došlo k několika změnám, ambice cílí na horní polovinu tabulky.

Předsezónní příprava začala již v květnu a první část trvala dva měsíce, ve kterých se hráčky SK Jihlava převážně zaměřovaly na kondiční část s kombinací her a florbalu. „Příprava byla hodně náročná. I když není moc oblíbená, tak musím říct, že mě letos bavila. Tréninky jsme měly proložené i různými hrami, které byly zpestřením celé přípravy,“ hodnotí kapitánka týmu Hana Krčálová.

Po třítýdenním volnu začala druhá část přípravy, kde byla převážně kombinace kondice jako takové, najíždění do florbalu a zaměření se na herní část. Na začátku srpna ženy odjely na Czech Open 2023, což je mezinárodní turnaj v Praze ve florbale. „Byla to skvělá příležitost si od konce předešlé sezóny opět zahrát a začít pracovat na herní stránce,“ chválí si Roman Komenda, trenér A-týmu žen.

Na konci srpna hráčky čekal Pohár Českého florbalu ve Rtyni v Podkrkonoší. Za víkend odehrály čtyři zápasy, do kterých se připravovaly jak do ligových zápasů. „Změnili jsme celou rozcvičku a lépe si rozvrhli předzápasový program, abychom se lépe připravili na zápas. Mimo jiné jsme obměnili formace. Podařilo se nám stabilizovat výkonnost všech lajn, kdy každá z nich může být jinak nebezpečná pro soupeře,“ popisuje pohárové zápasy Komenda. Ze třetího místa ve skupině si jihlavské ženy vybojovaly postup, který se odehraje na konci září s Hradcem Králové.

Končí brankářka, ale vrací se opora

Závěrem letní přípravy nechybělo každoroční soustředění určené k odstranění posledních nedostatků, nácviku ofenzivních akcí a v neposlední řadě také stmelení kolektivu, které je nepostradatelné v každém týmovém sportu.

Kádr doznal jistých změn. Z osobních důvodů končí brankáčka Daniela Václavková, ale ještě do října ji budeme moci v bráně vidět. Velkou posilou v kádru bude Kateřina Bednářová, která se vrací po narození dítěte. Měla by přinést zkušenosti a klid do velmi mladého týmu. V týmu se též objeví i odchovankyně Gabriela Procházková a Pavla Homolová.

„Pro tuto sezonu bude důležitý herní rozvoj a stabilní výkony po celou dobu sezony a díky tomu bojovat o horní příčky tabulky,“ říká o cílech do nové sezony Roman Komenda.

První zápasy nové sezóny odehrají jihlavské florbalistky na své palubovce v hale SK Jihlava už tento víkend. V sobotu 9. září přivítají od 14:30 Šitbořice, v neděli 10. září ve stejném čase Hummel Hattrick Brno.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Komenda

Štítky SK Jihlava, florbal, ženy, první liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské florbalistky o víkendu vstupují do nové sezóny. V první lize chtějí čeřit horní patra tabulky | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.