Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Jihlavští běžci dovezli z německého partnerského města medaile

Čtyři jihlavští běžci v německém partnerském městě Heidenheim výrazně promluvili do pořadí na čelních pozicích závodu na 10 km a půlmaratonu. Nejúspěšnější z nich, Jakub Exner, dosáhl v půlmaratonu mezi početnou konkurencí na třetí pozici.

Na start se postavili čtyři zástupci Jihlavy ve složení Vojta Kalina, Zdeněk Vašků, Pavel Hotař (všichni na 10km trať) a Jakub Exner (půlmaraton). Start závodu byl v neděli v 9 hodin ráno přímo před heidenheimskou městskou radnicí a trasa závodu vede centrem města a přilehlým parkem Brenz, který leží podél stejnojmenné řeky. 

Do závodu na 10 km se vydalo 1290 závodníků a skoro 300 závodníků na půlmaraton. Nejlepšího výkonu dosáhl Jakub Exner, který v posledních metrech zabojoval a doběhl v čase 1:17:00 celkově na 3. místě v půlmaratonu a to znamenalo také 2. místo v kategorii.

Na trati 10 km si nejlépe vedl Vojta Kalina, když protnul cílovou pásku v čase 37:27 a celkově 9. v pořadí. Tento výsledek mu vynesl stupně vítězů v kategorii Muži do 30 let, kde obsadil 3. místo. Na dalších místech se umístil Pavel Hotař celkově 65. s časem 42:54 a Zdeněk Vašků 160. s časem 47:34. Jihlavští běžci podali výborné výkony a neztratili se v tak početném startovním poli s bezmála 1500 běžci na startu. 

Foto Magistrát města Jihlava

Štítky půlmaraton, partnerská města, Heidenheim, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští běžci dovezli z německého partnerského města medaile | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.