Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Dukla nezvládla závěr v Mostu, po porážce v nájezdech bere jen bod

Dukla Jihlava navázala na sérii nepřesvědčivých výsledků z hřišť soupeřů, když pouze bod vydolovala v Mostu, který okupuje poslední příčku tabulky 1. ligy. Tým z Vysočiny měl na dosah tři body, ale nakonec odjíždí se severu Čech s porážkou 3:2 po samostatných nájezdech. Soutěž vede Kladno, které má náskok čtyři body na Jihlavany.

Zápas začal ve svižném tempu, týmy se střídaly ve střeleckých pokusech, ale jak domácí Petrásek, tak hostující Škarek byli pozorní. V 9. minutě pomohla Mosteckým po Harkabusově střele tyč. V první třetině bylo hodně vyloučených, ale první gól padl ve hře 4 na 4. V 16. minutě se totiž Jiří Dobrovolný obtočil okolo obránce a v pádu z úhlu překvapil Petráska střelou mezi tyčku a tělo - 0:1. 

Most snížil hned začátku druhé třetiny. Rindoš precizní přihrávkou přes brankoviště oslovil Vojtěcha Kubinčáka, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou branku. Dukla poté disponovala dvojnásobnou přesilovkou, ale po jejím skončení se šance rodily zejména před Škarkem - Smolka dvakrátr nastřelil tyč a Kubinčáka jihlavský gólman vychytal. A když ani Jihlava svoji velkou šanci neproměnila, odcházelo se do kabin za nerozhodného stavu.

Ve třetím dějství počítali šance zejména Jihlavští. Po Březinově přihrávce ještě Anděl neuspěl, ale v 51. minutě se tým z Vysočiny už radosvat mohl. Zadražil nahodil puk na branku, před kterou ho šikovně tečoval Josef Skořepa mimo dosah Petráska. Gólovou pojistku mohl přidat Harkabus, ale selhal. Domácí v závěru odvolali brankáře a nakonec slavili úspěch - kotouč se odrazil k tísněnému Taušovi, kterému se podařilo v 59. minutě propasírovat puk až Škarka - 2:2. 

V prodloužení nejprve domácí Nedrda z ideální pozice vysoko přestřelil, na druhé straně Tomeček neúspěšně dorážel Zadražilovu střelu. V následných nájezdech nikdo z trojice Jihlavských neuspěl, zatímco Hanzl ano, čímž přisoudil bonusový bod domácím hokejistům.

HC Most - HC Dukla Jihlava 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1, 0:0)

Branky: 22. Kubinčák, 59. Tauš, rozh. náj. Hanzl – 16. Dobrovolný, 51. Skořepa.

Rozhodčí: Schmejkal – Bosák, Šmika.

Diváci: 253.

Most: Petrásek – Hora, Cvrk, Zeman, Strejček, Kokeš, Havelka, Černý, Pokorný – Kubinčák, Tauš, Smolka – T. Doležal, Alinč, Rindoš – Nedrda, Rod, Písařík – Mical, Hanzl, Slavíček.

Jihlava: Škarek – Šafář, Štebih, Baránek, Kaláb, Grebenyuk, Parýzek, Zadražil, Dobrovolný – Harkabus, Skořepa, Důras – Diviš, Melenovský, Tomeček – Beránek, Flek, Kohout – Anděl, Březina, Malec.

 

Foto www.hcmost.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Most, Kraj Vysočina, Rytíři Kladno, Česko, Josef Skořepa, HC Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla nezvládla závěr v Mostu, po porážce v nájezdech bere jen bod | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.