Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jihlavská stopa v zámoří. Brankář Rittich se stěhuje do Los Angeles, odchovance Porta si v draftu vybral Anaheim

Tento týden z hlediska fanouška severoamerické NHL hodně zajímavý. Proběhl draft hokejových nadějí, zároveň se otevřel trh s volnými hráči. V obou kategoriích bylo slyšet o jihlavských odchovancích. Své působiště mění brankář David Rittich, Anaheim si v draftu vybral obránce Vojtěcha Porta.

Oba hráči, která vychovala Dukla Jihlava, míří do Kalifornie. Brankář David Rittich se jako nechráněný volný hráč dohodl na spolupráci s Los Angeles Kings. Třicetiletý gólman podepsal roční smlouvu za 875 tisíc dolarů, tj. přibližně 19 milionů korun.

Pro Ritticha to bude už osmá sezóna za oceánem. Necelých pět let strávil v Calgary, následovala krátká štace v Torontu, rok v Nashvillu a ten poslední u již zmíněných Jets. Pro jihlavského brankáře, jenž poslední dobou plní v NHL hlavně roli dvojky, je to už čtvrtá změna působiště od dubna 2021.

V uplynulém ročníku naskočil v dresu Winnipegu do 21 utkání. Vychytal devět vítězství, měl průměr 2,67 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 90,1 procenta. Celkem v nejlepší hokejové lize světa odchytal 172 duelů základní části, v play off zapsal další dva. A 47 startů přidal také o patro níž v AHL v barvách Stocktonu.

Teprve sedmnáctiletý obránce Vojtěch Port v příštím ročníku v NHL asi ještě nenastoupí, ačkoli si ho v šestém kole draftu na celkově 161. pozici vybral Anaheim Ducks. Podobně jako letos by měl nastupovat zámořské juniorské soutěži. V dresu Edmontonu Oil Kings zaznamenal 17 bodů ze 46 zápasů, dva duely odehrál taktéž Red Deer Rebels. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hokej.cz (redakčně upraveno) | Zdroj hokej.cz

Štítky David Rittich, Vojtěch Port, hokej, NHL, Los Angeles Kings, Anaheim Ducks

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská stopa v zámoří. Brankář Rittich se stěhuje do Los Angeles, odchovance Porta si v draftu vybral Anaheim | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.