Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dukla opět ovládla derby, po výhře v Třebíči má boj o druhé místo ve svých rukách

Podruhé ve čtrnácti dnech se konalo krajské derby a podruhé z něj odcházeli spokojenější hráči Dukly. Na ledě Třebíče potvrdili velmi slušnou formu a výhrou 3:1 si zachovali naději na druhou příčku po základní části. Tu získají, pokud v pondělí porazí za tři body Frýdek-Místek.

Dukla se v Třebíči rychle ujala vedení, když ve 4. minutě přečíslení dva na jednoho ještě vychytal Jekel, ale na dorážku Jana Strejčka už neměl. Další zajímavou střelu si připsal Černý, ale náskok hostů nenavýšil. 

To se povedlo až po změně stran, ve 24. minutě byl při závaru na třebíčském brankovišti nejdůraznější Peter Lichanec - 0:2. I domácí měli své šance, Žukov však svoji svatyni chránil dobře. Na druhé straně pak pohrdnul velkou šancí Skořepa.

Skóre se měnilo až ve třetím dějství a opět na straně hostů. Ve 48. minutě zužitkoval bojovnost svých spoluhráčů Tomáš Jiránek přesnou střelou nad beton Jekela. Jiskřičku naděje pro Třebíč vykřesal v 53. minutě Tomáš Křehlík, ale více už domácí v nervózním závěru nestihli.

HC Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)  

Branky a nahrávky: 53. Křehlík (Ferda, Furch) – 4. Strejček (Illéš, Harkabus), 24. Lichanec, 48. Jiránek (Fronk, Cachnín). 

Rozhodčí: Čech, Skopal - Kleprlík, Otáhal. 

Třebíč: Jekel – Chalupa, Nedbal, Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – Bittner, Šťovíček, Psota – Vodný, Nedvídek, Krliš – Beránek, Michálek, Kratochvil – Křehlík, Malý, Ferda.

Jihlava: Zhukov – Kolář, Eliáš, Dundáček, Černý, Bilčík, Strejček, Dvořák – Harkabus, Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Cachnín – Čachotský, Skořepa, Pekr – Havránek, Lichanec, V. Brož.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Třebíč, hokej, první liga, SK Horácká Slavia Třebíč, HC Dukla Jihlava, HC Frýdek-Místek, Tomáš Jiránek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla opět ovládla derby, po výhře v Třebíči má boj o druhé místo ve svých rukách | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.