Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Z Manchesteru zpátky na Vysočinu. Smlouvu v Jihlavě podepsal brankář Ondřej Mastný

Gólman Ondřej Mastný se po pěti letech vrací z Manchesteru United na Vysočinu! Jednadvacetiletý odchovanec Třebíče a Jihlavy se opět stává kmenovým hráčem FC Vysočina, když kluby našly společnou řeč rok před ukončením jeho kontraktu v anglickém velkoklubu.

Ondřej Mastný do věhlasné akademie Manchesteru United zamířil v roce 2018 jako šestnáctiletý gólman staršího dorostu FC Vysočina. Český mládežnický reprezentant zde prošel výběry U18 a U21, zachytal si v UEFA Youth League i v anglických juniorských pohárových soutěžích. Před rokem se rozhodl odejít na hostování do dospělého fotbalu a oblékl dres severoirského Portadown FC. Nasbíral zde cenné zkušenosti, ovšem i vinou zranění nastoupil jen do 8 ligových utkání. Jeho klub navíc sestoupil do II. ligy.

V létě řešil více variant svého dalšího brankářského působení včetně setrvání v juniorce Rudých ďáblů. Nakonec se rozhodl vrátit do známého prostředí FC Vysočina mezi řadu bývalých dorosteneckých spoluhráčů.

„Máme velkou radost, že v dresu FC Vysočina můžeme přivítat našeho odchovance. Těšíme se, že zapadne do našeho kolektivu, přinese své cenné poznatky a zkušenosti z velkoklubu a bude bojovat se současnými velmi kvalitními brankáři o svůj prostor mezi třemi tyčemi. A že zároveň napomůžeme jeho dalšímu fotbalovému vývoji,“ řekl k příchodu Ondřeje Mastného předseda představenstva Lukáš Vaculík.

Klubový šéf pro web FC Vysočina prozradil, že o zvýšení konkurence na brankářském postu uvažoval od konce minulé sezóny. „Chtěli jsme tým vhodně doplnit. Avšak žádná z možností, která byla na trhu dostupná, se mi nelíbila,“ přiznal Vaculík. Do letní přípravy tak klub vstoupil s dvojicí Soukup - Jágrik, doplněnou o dorostence Matyáše Trešla.

Když se na konci přípravného období se objevila možnost návratu Ondřeje Mastného, začal klub jednat. „Jsme velmi nakloněni práci s mladými odchovanci, tak jsem vstoupil s agentem do jednání. Nějaký čas nám trvalo vyjasnit si způsob Ondrova příchodu, protože náš klub preferuje hráče na trvalý přestup. Jsem velmi rád, že se nám toto podařilo a Ondra je opět kmenovým hráčem FCV, když podepsal víceletou smlouvu,“ libuje si předseda představenstva. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky Ondřej Mastný, fotbal, Manchester United, Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Manchesteru zpátky na Vysočinu. Smlouvu v Jihlavě podepsal brankář Ondřej Mastný | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.