Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Asistent FC Vysočina Kučera před dnešním zápasem v Liberci: Soupeř přes léto nijak neoslabil

Těžký vstup FC Vysočina do ligové soutěže, kdy mu los přisoudil tři duely proti českým pohárovým účastníkům, pokračuje druhým dějstvím na sever Čech. V neděli 7. srpna se tým kouče Michala Hippa postaví Slovanu Liberec. Bitva proti 3. celku uplynulé sezóny a účastníkovi Evropské ligy vypukne v 17 hodin.

Vysočina v neděli narazí na tradičně silného soupeře, jehož kvalitu podle všeho nesnížil ani poměrně velký kádrový pohyb, jenž v létě nastal v kádru Slovanu. Na otázky před druhým zápasem ročníku 2016/17 odpovídal asistent trenéra Roman Kučera.

V čem spatřujete největší rozdíl mezi současným Libercem a týmem, jenž v uplynulé ligové sezóně vybojoval bronzovou příčku?
V libereckém kádru už sice nepůsobí Koubek, Shala či Bakoš, ovšem hráči, kteří je v létě nahradili, splňují vysoké fotbalové nároky. I díky tomu Liberec nijak neoslabil a nadále představuje velice silný kompaktní celek, který má na to, aby bojoval o nejvyšší ligové příčky. Je jasné, že se po letní obměně ještě potřebuje více sehrát, aby se nevyhnul výkyvům, což ukázal i úvodní ligový duel v Mladé Boleslavi.

Na které hráče ze současného kádru si Jihlava bude muset dát v neděli pozor?
Těžko vypíchnout jednotlivé hráče. Liberec disponuje velice kvalitní základní sestavou. Ve středu obrany nastupují sehraní stopeři Hovorka a Pokorný, jenž dokáže zahrozit při standardních situacích. Silný je střed zálohy s Breitem, Folprechtem a šikovným Ševčíkem. Nenezpečné jsou oba kraje sestavy – vpravo Coufal s Bartlem a vlevo Sýkora a s Vůchem. V útoku můžeme očekávat, že nastoupí buď velezkušený Baroš nebo ruský mladík Komličenko, který je rozeným střelcem.

Nakolik se podle Vás do liberecké sestavy či hry promítne středeční vítězný pohárový duel proti Admiře Wacker?
Myslím si, že Slovan proti nám nasadí to nejsilnější, co má k dispozici. Od středečního pohárového duelu má dostatek času na přípravu a regeneraci.

Hodláte pozměnit jihlavskou sestavu oproti ligové premiéře proti Plzni? Už víte, kdo nahradí zraněného kapitána Lukáše Vaculíka? Zvažujete nasazení nové akvizice – exlibereckého útočníka Michaela Rabušice?
Variant složení základní sestavy máme více. Jedenáctku složíme i s ohledem k síle soupeře a jeho předpokládané sestavě. Trochu starosti nám dělá zdravotní stav týmu, neboť krom Vaculíka nejsou k dispozici zranění mladíci Novotný a Záviška. Nejistý start je u Zoubeleho. Naopak už naplno trénují obránci Tlustý a Mišůn.

Foto en.fcslovanliberec.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, Liberec, léto, FC Slovan Liberec, Kraj Vysočina, Česko, Roman Kučera, Michael Rabušic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Asistent FC Vysočina Kučera před dnešním zápasem v Liberci: Soupeř přes léto nijak neoslabil | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.