Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

FOTO: Florbal, volejbal či házená. Nová sportovní hala ve Žďáru je hotová, vyšla na 143 milionů korun

Kraj Vysočina dokončil stavbu sportovní haly ve Žďáru nad Sázavou za 143 milionů korun. Bude sloužit místním středním školám i veřejnosti. Na financování stavby ve Studentské ulici se částečně podílelo město. Stavba trvala 1,5 roku a podle hejtmana Vysočiny Vítězslava Schreka (ODS a DTO) je teď jedním z nejmodernějších vnitřních sportovišť v kraji.

Hlavní část haly s 2600 čtverečními metry je uzpůsobená pro florbal, basketbal, volejbal, házenou a tenis. K severní straně je přisazený prostor s lezeckou stěnou. Součástí haly je několik šaten, umývárny, zázemí pro učitele, sklad nářadí nebo technická místnost a prostor pro posilovnu. Vybudovaná je také galerie pro 60 diváků.

„Hala bude k dispozici pro pravidelnou výuku tělesné výchovy především VOŠ a SPŠ Žďár nad Sázavou a krajskému gymnáziu. Vyžití však poskytne také místní střední zdravotnické škole a vyšší odborné škole zdravotnické. V odpoledních hodinách bude sportovní hala dostupná místním sportovním organizacím i širší veřejnosti," uvedl krajský radní Jan Břížďala (Piráti).

Tělocvična může být v případě potřeby rozdělena až na tři samostatné sportovní sektory. Je bezbariérová a propojená s dalšími budovami průmyslové školy. U novostavby je parkoviště s 18 místy.

Stavbu provedla společnost PKS Stavby. Žďár nad Sázavou na ni přispěl 27,5 milionu korun. „Pro město velikosti Žďáru nad Sázavou je taková investice velká událost a velký skok v kvalitě sportování jak pro studenty středních škol, tak pro sportovní veřejnost, respektive sportovní oddíly. Je férové říct, že jsme velmi vděčni Kraji Vysočina, že se pro tuto investici rozhodl," řekl starosta Martin Mrkos (STAN, za Žďár-živé město).

Město podle něho bude v investování do sportovišť pokračovat. Připravená je oprava zázemí pro fotbalisty, tenisových kurtů nebo rozšíření skateparku. „A současně teď vzniká plán modernizace zimního stadionu, která akcentuje hlavně modernizaci jeho energetiky," řekl Mrkos. Skatepark i fotbalové hřiště by mohly přijít na řadu už příští rok.

Vedle Žďáru nad Sázavou investoval kraj nedávno i do dalších sportovišť svých středních škol. „Nechal opravit nebo modernizovat například tělocvičnu Gymnázia Humpolec nebo venkovní sportovní areál Gymnázia a Obchodní akademie Pelhřimov. I zde mohou žáci využívat novou lezeckou stěnu," uvedla mluvčí kraje Jitka Svatošová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky hala, stavby, sporty, správa, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Florbal, volejbal či házená. Nová sportovní hala ve Žďáru je hotová, vyšla na 143 milionů korun | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.