Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Posprejovaný vagon na jihlavském nádraží. Policie hledá dvě osoby na videu, nejsou vám povědomé?

, aktualizováno 5. října 2021, 20:10

Jihlavští policisté vyšetřují posprejování vagonu, ke kterému došlo na hlavním vlakovém nádraží. A v této souvislosti žádá o pomoc také veřejnost, která by mohla pomoci s vyšetřováním.

Vagon vandal či vandalové posprejovali v druhé polovině září.

„Na ulici Havlíčkova došlo v prostoru odstavné koleje k poškození vagonu vlaku, a to dvěma sprejovými nápisy růžové barvy s černým orámováním, bílým stínováním a zeleným podkladem. Nápisy byly v délkách necelých pět metrů a výšce přes metr. Poškozením vagonu vznikla škoda přibližně za třicet tisíc korun,“ popsala Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Po přijetí trestního oznámení začali policisté případ prověřovat. Místo činu ohledali a zadokumentovali. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. „Policisté provedli důkladné šetření za účelem zjištění maximálního množství informací důležitých pro objasnění případu. Případ prověřovali, shromažďovali a vyhodnocovali získané poznatky,“ dodává Kroutilová.

Policisté vyhodnotili také záznamy z kamer. Zjistili, že se v lokalitě pohybovali dva lidé, kteří by tak poskytnout důležité informace. V zájmu prověřování by tak policisté potřebovali zjistit jejich totožnost a s žádostí o spolupráci se obracejí na veřejnost.

„Jedná se zřejmě o osoby mladšího věku. Vyšší z nich měla na hlavě čepici s kšiltem, obuté sportovní boty a na zádech tmavý batoh. Osoba menší postavy měla nakrátko střižené hnědé vlasy, oblečené tmavé triko a kalhoty, obuté sportovní boty a přes rameno zavěšenou tašku. Žádáme občany, kteří osoby, či některou z nich, na kamerovém záznamu poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nacházejí nebo pohybují, aby se přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli jiné informace směřující k objasnění případu,“ vyzývá závěrem mluvčí Kroutilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky vagon, sprejer, kamera, video, svědek, výzva, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posprejovaný vagon na jihlavském nádraží. Policie hledá dvě osoby na videu, nejsou vám povědomé? | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.