Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nemocnice a centra již podávají čtvrtou dávku očkování proti covidu. Kam pro vakcínu na Vysočině?

Zájemci o očkování proti covidu mohou již nyní absolvovat čtvrtou dávku. Vybraná očkovací místa po celé republice podávají dávku bez předchozí registrace. Do očkování se zapojují také praktičtí lékaři.

„V případě krajských nemocnic na Vysočině je možné čtvrtou dávku bez registrace absolvovat prozatím na čtyřech pracovištích. Zájemci o očkování musí být plnoletí a minimálně čtyři měsíce po třetí dávce. V každém případě je nutné si očkování ve vybraném centru nebo u praktika raději předem ověřit,“ upozorňuje náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Na Vysočině je nyní hlášena zhruba trojnásobně vyšší týdenní incidence nákazy covid-19 oproti stejnému období loňského roku. V nemocnicích je, podle statistik nemocnic, péče poskytována více než čtyřicítce osob z nichž čtyři jsou v péči JIP oddělení nebo potřebují úplnou plicní ventilaci. Obdobná statistika byla nemocnicemi v loňském roce vykazována až koncem září.

Ministerstvo zdravotnictví informovalo o tom, že očkování po předchozí registraci by u nás mělo být spuštěno 15. srpna. V tom případě je Kraj Vysočina připraven zachovat stávající očkovací místa, která jsou umístěna ve všech pěti krajských nemocnicích na Vysočině – v Jihlavě, Havlíčkově Brodě, Novém Městě na Moravě, Třebíči i Pelhřimově.

Zřejmě se zapojí i další města

 „Mezi očkovacími místy bude dále figurovat i Telč a Třešť, není vyloučeno, že kapacitu nabídne i očkovací místo v Chotěboři nebo pracoviště soukromé nemocnice Vysočinské nemocnice,“ uvedl náměstek Novotný. Podle skutečného zájmu o očkování jsou krajské nemocnice schopny rozšířit pracovní dobu očkovacích míst.

Kam na Vysočině pro čtvrtou dávku bez registrace?

Nemocnice Havlíčkův Brod, pavilon onkologie, každý čtvrtek 7.00–11.00 hodin, s REGISTRACÍ každý pátek 13.00–15.00 (od 15. 8. 2022)
Nemocnice Jihlava, Vrchlického ul., ordinace chronických ran, každé úterý 13.30–18.30
Nemocnice Třebíč, budova U, konkrétní termín: 3. 8., 16.30–18.00
Nemocnice Pelhřimov, prozatím bez registrace neočkuje
Nemocnice Nové Město na Moravě, infekční ambulance, každý sudý týden v úterý 14.00–16.00

Informace o očkování mají nemocnice aktualizované na svém webu. Výše uvedené se může v čase měnit s ohledem na aktuální zájem o očkování.

V současné době shromažďuje krajský očkovací koordinátor informace o požadavcích na očkování v sociálních zařízeních. „Každá z krajských nemocnic bude podle potřeby aktivovat mobilní očkovací tým, který zajistí proočkovanost zájemců v pobytových sociálních zařízení. V případě vysokého zájmu o mobilní očkování využije Kraj Vysočina nabídnuté kapacity organizace Podané ruce, se kterou už úspěšně spolupracoval v loňském roce," doplnila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Tato vlna koronaviru je silnější, než se čekalo. Plošné resktrikce nebudou

Některá očkovací centra mimo nemocnice, kde se proti koronaviru očkovalo, v září pravděpodobně obnoví provoz. Novinářům to při včerejší návštěvě královéhradecké fakultní nemocnice řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09). Plošné...

Podle Vladimíra Novotného je již na tento pátek svolaná koordinační schůzka, na které se bude řešit očkování, testování a organizace práce nemocnic v případě většího počtu covid-19 pozitivních vyžadujících intenzivní lékařskou péči.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky očkování, covid, koronavirus, dávka, čtvrtá, centrum, Vysočina, Kraj Vysočina, nemocnice, Vladimír Novotný, Lékárenský komplex Jihlava, Nemocnice Třebíč, Nemocnice Havlíčkův Brod, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, Nemocnice Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice a centra již podávají čtvrtou dávku očkování proti covidu. Kam pro vakcínu na Vysočině? | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.