Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hygienikům na Vysočině pomáhají s trasováním i zaměstnanci finančního úřadu a HZS

Krajští hygienici (KHS) nejsou sami na trasování kontaktů nakažených onemocněním covid-19. Pomáhají jim také pracovníci finančního úřadu i hasičského záchranného sboru. Kvůli nárůstu počtu nakažených i kvůli dotazům iniciovaným spolkem Zlatý špendlík už ale nezvládají oslovovat všechny pozitivní a jejich kontakty do 48 hodin, uvedl Šimon Veleba, ředitel sekce ochrany a podpory veřejného zdraví krajské hygienické stanice (KHS) v Jihlavě.

„Na práci spojené s trasováním se podílí většina pracovníků KHS Kraje Vysočina, a to s ohledem na nutnost plnění dalších úkolů. O víkendových dnech či svátcích kromě pracovníků KHS kraje Vysočina využíváme námi oslovené a dohodnuté externí pracovníky," uvedl Šimon Veleba. Výpomoc hasičů a pracovníků finančního úřadu podle něho využívají hygienici během pracovního týdne.

Pozitivních případů je podle něho nyní asi o 40 procent víc než v předchozím týdnu. Největší zátěž způsobuje trasování ve školních kolektivech.

Na Jihlavsku se znovu testovalo ve školách. V krajské Jihlavě mělo podle mluvčího radnice Radovana Daňka pozitivní antigenní test 62 dětí, před týdnem jich bylo pozitivních 45. V Jihlavě je 11 základních škol s asi 5500 žáky.

Iniciativa Zlatý špendlík 

Výzvu „Zahlťme neprodleně hygieny aneb šikanou proti šikaně“ vydala iniciativa Zlatý špendlík zpěváka Daniela Landy. Výzvu již ostře kritizovaly zdravotnické odbory. Ministerstvo zdravotnictví se rozhodlo podat na iniciativu trestní oznámení pro podezření ze sabotáže. Iniciativa označila vládní opatření, která mají zpomalit nynější rychlý nárůst počtů nakažených, hospitalizovaných a zemřelých na covid-19, za protiústavní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mart Production / pexes | Zdroj ČTK

Štítky covid, koronavirus, hasiči, správa, hygiena, trasování, úřad, Vysočina, Krajská hygienická stanice, finanční úřad, Hasičský záchranný sbor, Kraj Vysočina, špendlík, Jihlava, Daniel Landa, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienikům na Vysočině pomáhají s trasováním i zaměstnanci finančního úřadu a HZS | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.