Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Krizový štáb Vysočiny: Situace je vážná ve dvou nemocnicích. Školy dostanou další testy

Tak jako každý čtvrtek, i během včerejška, tedy 15. dubna, opět zasedal Krizový štáb Kraje Vysočina. Tématem i tentokrát byla aktuální epidemiologická situace v souvislosti s koronavirem. Přečtěte si nejdůležitější závěry, které ze zasedání vyplynuly.

Informace od KHS

Informace Krajské hygienické stanice (KHS) se sídlem v Jihlavě: Aktuální incidence (počet nově nemocných za konkretní časový úsek) 381 případů na 100 tisíc obyvatel, nejvíce nově hlášených na Žďársku a Třebíčsku

Aktuální situace v nemocnicích

V pěti krajských nemocnicích na Vysočině je nyní hospitalizováno 62 covid pozitivních osob vyžadujících specializovanou intenzivní péči, dalších 236 covid pozitivních osob je hospitalizováno na standardních lůžkách. Obsazenost lůžek nyní stagnuje, stále vážná je situace v Nemocnici Nové Město na Moravě i v Nemocnici Jihlava.

PCR testování

Testovací pracoviště zřizovaná při nemocnicích Kraje Vysočina nyní nabízí termín pro PCR testování ze dne na den, za jeden den je provedeno zhruba 600 testů. Dosažitelné je okamžitě i antigenní testování, průměrně je denně provedeno cca 1 820 antigenních testů.

Další čtyři očkovací centra

Probíhá příprava na otevření dalších čtyř menších očkovacích center, a to v Chotěboři, Přibyslavi, Velkém Meziříčí a v Počátkách.

Zbytkové vakcíny

Ve velkých centrech mohou být nyní zbytkovými vakcínami očkováni kromě hasičů i policisté nebo pracovníci/dobrovolníci se smlouvou uzavřenou s očkovacím centrem. Další avizovaná skupina, která bude následovat pro očkování zbytkovou vakcínou, bude generována z řad příslušníků městských policií.

Je avizováno zvýšení dodávek vakcín pro Vysočinu, v květnu by to mohlo být až 21 tisíc dávek týdně.

Antigenní testy do škol

Další várka antigenních testů pro školy a další školské organizace je hlášena na příští týden ve středu. Kraj bude testy opět do terénu distribuovat přes obce s rozšířenou působností s pomocí Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 15 353
Jihlavsko 15 427
Pelhřimovsko 11 162
Třebíčsko 13 994
Žďársko 16 317
Celkem 72 253
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 67 878
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 1121

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 15.4.2021 18:15

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová

Štítky krizový štáb, Vysočina, zasedání, koronavirus, covid, Kraj Vysočina, nemocnice, COVID-19, Krajská hygienická stanice, vakcína, okres Žďár nad Sázavou, okres Třebíč, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, Lékárenský komplex Jihlava, Jihlav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb Vysočiny: Situace je vážná ve dvou nemocnicích. Školy dostanou další testy | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.