Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Pro cestující do očkovacího centra v Hruškových Dvorech bude MHD zdarma. Spoje se navíc posílí

, aktualizováno 10. března 2021, 13:16

Očkovací centrum v Jihlavě – Hruškových Dvorech, které je největší v rámci celé Vysočiny, podá vakcínu prvním registrovaným zájemcům v pátek 12. března. Registrovaní tak již nebudou chodit do jihlavské nemocnice, ale budou muset zajet do průmyslové zóny, konkrétně na adresu Hruškové Dvory 123.

Tam budou na místě zdravotníci z Nemocnice Jihlava, která zajišťuje provoz nově otevřeného centra. Cetrum se otevře ve zkušebním režimu už ve čtvrtek 11. března, kdy by podle informací Hitrádia Vysočina měli být naočkovaní hasiči. 

Očkovací kapacita centra je nyní zhruba 500 lidí denně sedm dní v týdnu, ale vše bude záviset na dodávce vakcín. „Když počítáme navíc s těmi, které čeká přeočkování, tak je to tisícovka lidí denně. První tři týdny to je tedy pět set lidí, poté, když budeme podávat druhou dávku, tak se počty navýší,“ popisuje ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev.

Očkovací centrum má adresu v jihlavské průmyslové zóně Hruškové Dvory 123. Trasy pro řidiče budou viditelně označeny, stejně jako navigace k parkovacím zónám.

Na místě budou k dispozici dotazníky, které je potřeba před podáním vakcíny vyplnit: „Prosíme veřejnost, aby si formulář vytiskli již doma, na místě nám to usnadní práci a urychlí provoz,“ říká náměstek pro informatiku a kybernetickou bezpečnost David Zažímal. Formulář je ke stažení buď na stránkách ockovanivysocina.cz nebo na stránkách Nemocnice Jihlava

Očkovací centrum v Hruškových Dvorech bude podávat všechny typy vakcín. „Počítáme s vakcínou Moderna, Pfiser/BioNTech i AstraZeneca,“ dodává koordinátor krajského očkování Alexander Filip.

Stejně jako v dalších krajích ČR, i na Vysočině stále běží první fáze očkování proti onemocnění covid-19. V pěti krajských nemocnicích nebo prostřednictvím mobilních týmů jsou podle množství státem dodané očkovací látky každý týden naočkovány tisíce...

„Od 15. 3. bude po dohodě s Městem Jihlava posílena MHD, konkrétně linka 4. Pro očkované je doprava MHD zdarma. Linka číslo 4 začne jezdit v posílených pravidelných třicetiminutových intervalech ze zastávky Jihlava, Masarykova náměstí na zastávku Swoboda Stamping a zpět včetně víkendů. Další spoje budou postupně přidávány v koordinaci s rozšířením provozu očkovacího centra. Callcentrum očkovacího centra je 567 157 777, dostupné bude toto telefonní číslo v době otevření centra,“ dodává praktické informace Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky očkovací centrum, Hruškové Dvory, doprava, MHD, Lékárenský komplex Jihlava, vakcína, městská hromadná doprava, Jihlava, Kraj Vysočina, AstraZeneca, BioNTech, Moderna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro cestující do očkovacího centra v Hruškových Dvorech bude MHD zdarma. Spoje se navíc posílí | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.