Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Krizový štáb Vysočiny: Nemocnice mohou využít kapacity polní nemocnice v Brně

Kvůli aktuální nepříznivé epidemiologické situaci musel opět zasedat Krizový štáb Kraje Vysočina. Zabýval se třeba kapacitami škol, stejně jako obsazeností nemocnic. Řešil třeba i kapacity na odběrových místech.

Výstupy ze zasedání Krizového štábu Kraje Vysočina

Péče o děti ve školách 

Zájem o péči o děti v určených školách roste, aktuálně se školy starají o 217 dětí ve věku 3–10 let. Kraj Vysočina ve spolupráci s městy zvažuje rozšíření současných 15 škol o dalších 10 subjektů v blízkosti sociálních zařízení, v řešení je rozšíření kapacit určených škol v Třebíči. Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek dal pokyn, aby byly určeny zálohy školských zařízení připravené pro speciální základní školy, aby pomohly v případech, kdyby bylo potřebné zajistit péči o handicapované děti ve věku 3–10 let rodičů z krizových složek.

Záložní polní nemocnice

Od pondělí 9. listopadu začíná fungovat záložní nemocnice při BVV Brno, hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek předal informaci o dojednané možnosti překladů stabilních pacientů bez nutnosti kyslíkové terapie do péče této nemocnice. Kraj má k dispozici potřebné pokyny pro překlad do záložní nemocnice, sdílí je s vedením vlastních nemocnic.

Předávání respirátorů FFP2

Do zítřejšího poledne budou vydány veškeré respirátory FFP2 pro sociální služby uvolněné ze státních rezerv doručené Hasičským záchranným sborem Kraje Vysočina pro využití v regionu. Předání probíhá ve třech vlnách. 

Kraj Vysočina předá do sociálních zařízení zásilku respirátorů. Od pondělí budou povinné

Během středečního odpoledne byla do sídla Kraje Vysočina doručena avizovaná zásilka více než 148 tisíc respirátorů FFP2, které jsou určeny k přerozdělení do 76 sociálních zařízení na území regionu bez ohledu na zřizovatele.

Jak fungují odběrová místa?

Kapacity odběrových míst při nemocnicích na Vysočině jsou nyní denně využívány v rozsahu 1 800 odběrů, snížila se čekací doba na volné termíny, nyní se čeká 3–5 dnů. Delší čekací lhůty jsou na indikované odběry prováděné zdravotnickou záchrannou službou.

Rezervovaná lůžka

Podle informací náměstka hejtmana Kraje Vysočina Vladimíra Novotného splní kraj požadavek na určená lůžka rezervovaná pro klienty sociálních zařízení. Povinných 70 lůžek naplní zařízení v Nových Syrovicích, Křižanově a využita bude kapacita zařízení Vysočinské nemocnice.

Kolik lidí s covid - 19 je hospitalizováno?

Krajské nemocnice na Vysočině nyní pečují o 50 osob s koronavirem na JIP, 34 osob s covidem musí být napojeno na umělou plicní ventilaci, 425 osob je hospitalizováno. Pět krajských nemocnic nyní řeší výpadek 389 covid pozitivních zaměstnanců, 61 jich má nařízenou karanténu. Absence především zdravotního, ale i ostatního personálu je nyní největším problémem, se kterým se nemocnice potýkají. 

Na Vysočině přibylo rekordních 853 lidí s covidem. Domovy zatím neví, kdy přijdou testy

Počet lidí s pozitivním testem na koronavirus na Vysočině v posledních 24 hodinách stoupl o 853. Je to zatím nejvyšší denní nárůst od začátku epidemie. Od úterý v kraji zemřelo devět nakažených. Nemocných je teď 8375 osob. Vyplývá to z údajů, které...

Armáda v Telči

V úterý 10. listopadu večer končí směna Armády ČR v soukromém sociálním zařízení v Telči.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vít Hassan

Štítky krizový, štáb, jednání, koronavirus, covid, kapacita, nemocnice, Kraj Vysočina, krizový štáb, Brno, COVID-19, Jiří Běhounek, BC Brno, Třebíč, Vladimír Novotný, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krizový štáb Vysočiny: Nemocnice mohou využít kapacity polní nemocnice v Brně | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.