Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Kraj Vysočina předá do sociálních zařízení zásilku respirátorů. Od pondělí budou povinné

Během středečního odpoledne byla do sídla Kraje Vysočina doručena avizovaná zásilka více než 148 tisíc respirátorů FFP2, které jsou určeny k přerozdělení do 76 sociálních zařízení na území regionu bez ohledu na zřizovatele.

„Dodávku doručil Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina, který ji převzal v centrálním skladu v Opočínku. Dodávka bude rozdělena mezi cca 3 250 zaměstnanců sociálních služeb, především poskytujících přímou péči, a měla by vystačit zhruba na měsíc,“ informoval náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Z důvodu rychlého vydání těchto ochranných pomůcek bude jejich předání probíhat individuálně přímo v sídle Kraje Vysočina, a to ve třech vlnách. První respirátory budou vydány už během dnešního dopoledne, další skupina přijde na řadu dnes odpoledne a poslední kusy mezi konkrétní sociální zařízení budou vydány v pátek ráno.

Jednotlivé organizace budou telefonicky zkontaktovány a bude s ní domluvený přesný čas předání. Nařízení o povinném užívání respirátorů FFP2 zaměstnanci vyjmenovaných sociálních služeb při jejich práci s uživateli bude platit od pondělí 9. listopadu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky respirátor, FFP2, zásilka, ochrana, sociální, Kraj Vysočina, Vladimír Novotný, Hasičský záchranný sbor, Opočínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj Vysočina předá do sociálních zařízení zásilku respirátorů. Od pondělí budou povinné | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.