Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Vysočině přibylo od pátku šest lidí s covidem. Zemřel pátý klient Alzheimercentra

Na Vysočině přibylo od pátečního odpoledne podle krajských hygieniků šest potvrzených případů nemoci covid-19. Jeden člověk v souvislosti s touto chorobou zemřel. Jde o klienta jihlavského Alzheimercentra zasaženého nákazou. V tomto domově se zvláštním režimem už podle statistik krajské hygienické stanice od minulého víkendu zemřelo pět seniorů, měli i jiná onemocnění.

Se zajištěním provozu jihlavského Alzheimercentra od pátku pomáhá 15 vojáků. Ředitelka centra Renata Horňáková novinářům řekla, že se nemoc covid-19 do pátku potvrdila u 41 klientů z 87, a také u 18 zaměstnanců. Uvedla, že věkový průměr klientů centra je kolem 84 let.

Od začátku pandemie na Vysočině covidem-19 podle krajské hygienické stanice onemocnělo 400 lidí, vyléčilo se jich zatím 233. Deset lidí v souvislosti s touto nákazou zemřelo.

Na Vysočině musejí mít lidé od středy zakrytá ústa a nos ve zdravotnických zařízeních a v zařízeních sociálních služeb. Na Jihlavsku už jsou v platnosti přísnější nařízení od 14. července. Roušky tam jsou povinné i v obchodech a MHD.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 118
Jihlavsko 145
Pelhřimovsko 30
Třebíčsko 45
Žďársko 62
Celkem 400
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 233
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 10

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 2.8.2020 18:15

Autoři | Foto Královéhradecký kraj

Štítky koronavirus, COVID-19, úmrtí, Vysočina, Kraj Vysočina, nemoc, Krajská hygienická stanice, infekční onemocnění, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pepa Pepicek

Krasny pohled na to, jak se o pacienty staraji a nasylim Jim delaji stery. To se clovek tesi na stari az o nem budou Jini rozhodovat. To je videt jak moc nam na zivote nasich senioru zalezi a jak je chceme chranit.

Pondělí, 3. srpna 2020, 18:40Odpovědět

Na Vysočině přibylo od pátku šest lidí s covidem. Zemřel pátý klient Alzheimercentra | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.