Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DRBNA NA OBĚDĚ: Dnes pikantní oběd v podniku La Oliva. Překvapením byla pivní polévka

La Oliva - podnik, který znám spíše z večerních posezení s přáteli než jako místo na oběd. Na jejich facebooku jsem se podívala na dnešní nabídku a bylo jasno, kde se dnes najím. Venku zima, tak se chci něčím zahřát. Něčím pikantním. Proto volím moje oblíbené chilli con carne.

V La Oliva nemají stálý jídelní lístek, ve stálé nabídce zůstávají jen některá jídla, zbytek se téměř denně obměňuje. Dnešní nabídka je následující:

Je 11:37 a já vcházím do restaurace. Obsazeno je pár stolů, zhruba polovina.  Po chvilce přichází milá servírka a já si objednávám. V nabídce je pivní polévka a toust zapečený sýrem, tu ráda vyzkouším. Druhé jídlo je jasné - volím chilli con carne.

11:44 mám na stole polévku, dala jsem si menší variantu, přece jen nevím, jaká bude. Její chuť mě příjemně překvapila. Mám ráda pivo, ale i tak jsem měla trošku obavy, jak bude chutnat. Má krémovou konzistenci, v pořádku je i toust se sýrem.

11:52 mám snědenou polévku a čekám na druhý chod. Čekání mi zpříjemňuje stylová hudba, která je pro tento podnik typická. Hraje ztlumeně, nerušivě. V 11:54 už se mi nese chilli con carne. Jídlo dostávám v hlubokém talíři, což mi u tohoto typu jídla vyhovuje, v ošatce zvlášť je domácí chleba. Je výborně dochuceno, jen je na můj vkus dost pálivé. Tak to ale má být, přece jen jsem šla do pálivého pokrmu. Oceňuji domácí chleba se lněným semínkem, moc ho ale nesním, hodně jsem se zasytila i polévkou s toustem.

ČTĚTE TAKÉ: DRBNA NA OBĚDĚ: Dnes na zahrádce v Gambrinusu. Chutně. Rychle. S hrubkou na lístku 
ČTĚTE TAKÉ: DRBNA NA OBĚDĚ: Dnes v Pizzerii Vittoria. Vkusné prostředí a těstoviny hezky „na skus“ 

Je 12:07 a přichází servírka, odnáší mi talíř, všechno jsem nedokázala sníst, bylo to opravdu vydatné. Čekám na placení, to přichází téměř okamžitě. Dnes platím hotovostí, celkem 150 korun, v La Oliva akceptují i platbu platební kartou.

Ve 12:13 odcházím. Celý oběd mi dnes zabral 36 minut.

Sečteno a podtrženo:

Stylové prostředí, moderní interiér. Obsluha milá a rychlá. V podniku hraje příjemná, nevtíravá hudba. Skvělá byla pivní polévka a domácí chléb.

Vybrané chilli con carne bylo na můj vkus hodně pikantní, vyhovovala by mi méně pálivá verze s možností si pokrm přikořenit. Ocenila bych i nějakou bylinku pro lepší vzhled jídla, na polévce i na hlavním chodu. 

Hodnocení:

1- (hodnoceno jako ve škole)

Foto Dalibor Mašek

Štítky polévka, chilli con carne, toast, chléb, sýr, Facebook, restaurace, pokrm, těstoviny, bylinky, hlavní chod, Pivovar Gambrinus Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DRBNA NA OBĚDĚ: Dnes pikantní oběd v podniku La Oliva. Překvapením byla pivní polévka | Život a styl | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.