Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

DRBNA NA OBĚDĚ: Dnes na zahrádce v Gambrinusu. Chutně. Rychle. S hrubkou na lístku

Každý den mi nevyjde poobědvat z dózičky z domova, tak mi čas od času nezbude nic jiného než navštívit některou z jihlavských restaurací. Rozhodla jsem se na některé z nich podívat trošku podrobněji. A proč z toho rovnou neudělat takový malý seriál.

Dnešní horké dopoledne si přímo říká o oběd venku, proto hledám nějakou restauraci blízko náměstí s letní zahrádkou. Volba padla na Gambrinus Street v Mrštíkově ulici. Nebyla jsem zde poprvé, vždy jsem odcházela spokojená, docela lákavě vypadá jejich i dnešní nabídka poledního menu ve dvou cenových kategoriích.

Polévka:

1. drůbeží vývar s játrovou rýží

2. boršč

3. čočková

Hlavní chod:

1. Vepřový steak z krkovičky, mexická zelenina, liónské brambory 109Kč

2. Vepřová plec na žampiónech, těstoviny 89Kč

3. Mletý řízek se sýrem, bramborová kaše, kyselá okurka 89Kč

4. Pikantní vepřová játra se zeleninou, bramboráčky 89Kč

5. Rýžový nákyp se švestkami 89Kč

6. Pečené kuřecí horní stehno na kyselém zelí, šťouchané brambory 89Kč

Je 11:38 a já vcházím na letní zahrádku, která je z většiny zaplněná. Téměř okamžitě přichází sympatický mladý číšník a já si objednávám. Miluju čočkovou polévku, takže u polévky není o čem přemýšlet. U hlavního chodu váhám mezi jedničkou a dvojkou. Zarazí mě ale „liónské brambory“, znám jen „lyonské“, mé češtinářské oko trpí a objednávám si raději dvojku. Miluji cokoliv s houbami. Číšník odchází a já stále ještě přemýšlím nad těmi „liónskými“ bramborami, z čeho vlastně asi jsou. Vtom si všimnu i „nalka“ k polednímu menu za dvacku. Holt, korektor se asi v restauracích nezaměstnává.

Z přemýšlení o češtině mě vytrhne čísník, který mi téměř okamžitě po objednání nese čočkovou polévku. Je hustá, horká a moc mi chutná. Po šesti minutách mám snědeno a  na stole už mám druhý chod. Pohledově příjemné, omáčky i hub je na talíři dostatek, chybí mi snad jen „něco zeleného“ na těstovinách. Plec se žampióny i dobře chutná, maso je hezky měkké, těstoviny jsou pro mě akorát uvařené, snad bych je jen trošku přisolila. Omáčka se také vydařila.

Prostorná zahrádka u Gambrinus Street se postupně zaplňuje, obsazeny jsou už skoro všechny stoly.  

Je 11:55 a já mám snědeno a já čekám na dezert. Dnes ale není na jídelním lístku, ještě minulý týden byl součástí menu. Za chviličku přichází čísník a já se od něj dozvídám, že dezerty už nedávají. Škoda. Domlouváme se na placení. Do pěti minut přichází obsluha s účtenkou, celkovou částku 89 korun platím stravenkami.

Je 12:02 a já restauraci Gambrinus Street po 24 minutách opouštím.

Sečteno a podtrženo:

Příjemné prostředí letní zahrádky, slunečníky proti slunci dělají příjemný stín. K obědu hraje rádio, obsluha rychlá a ochotná. Jídlo dobré, chuťově i vzhledově, bez zbytečného čekání. Cenově dostupné. Hostům je bezplatně k dispozici wi-fi (jednoduché heslo u obsluhy).

Celkové hodnocení kazí dvě jazykové chyby na jídelním lístku a chybějící dezert, na který jsem se těšila, když byl ještě před několika dny součástí menu.

Hodnocení:

Známka 2 (hodnoceno jako ve škole)

Foto Lenka Dvořáková

Štítky restaurace, brambor, těstoviny, Pivovar Gambrinus Plzeň, dezert, zelenina, hlavní chod, rýže, boršč, vývar, steak

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DRBNA NA OBĚDĚ: Dnes na zahrádce v Gambrinusu. Chutně. Rychle. S hrubkou na lístku | Život a styl | Drbna | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.