Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Krajské dotace pomáhají: V Třešti bude nový zubař a jihlavská pediatrie pořídí auto

S podporou stomatologické a pediatrické péče v regionu pokračuje hejtmanství i v letošním roce. Dotace pomůže vybudování ordinací zubařů v Chotěboři a Rudíkově. Peníze půjdou také na dovybavení zubní ordinace v Třešti, v Jihlavě pak rozšíří pediatrickou ordinaci o auto.

Celkem tato podpora vyjde na milion dvě stě tisíc. Náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný informoval, že je zdravotní péče mnohdy náročněji dosažitelná v menších a odlehlejších obcích. Právě tam má pomáhat dotační Program Stomatologická a pediatrická péče.

„Krajského dotačního programu mohou využít noví nebo navazující poskytovatelé služeb, kterým kraj na spolufinancování vybavení ordinace vyhradil maximální částku tři sta tisíc korun. Právě tolik získali všichni čtyři aktuální žadatelé,“ uvedla krajská mluvčí Jitka Svatošová.

V Chotěboři díky těmto financím vybudují druhou ordinaci s dentálním mikroskopem pro novou zubní lékařku. V Rudíkově vzniknou v nové budově dvě stomatologické ordinace. V Třešti zubař rozšíří vybavení stávajícího působiště a zaměstná novou posilu. Jihlavská pediatrie si pak z dotace pořídí nové auto a obslouží pacienty ve vzdálenějších obcích.

Vysočina chce podpořit vznik více ordinací zubařů a dětských praktiků. Příspěvek získalo devět ordinací

Vysočina chce v příštím roce podpořit vznik více ordinací praktických dětských lékařů i zubařů, do dotačního programu navrhuje tři miliony namísto 1,5 milionu korun. Díky zájmu lékařů musel kraj ze své rezervy navýšit program už letos, schválil...

Kraj má na podporu stomatologů a pediatrů vyhrazené tři miliony. Loni částku na tyto účely vzhledem k velkému zájmu navyšoval na více než dva miliony korun. „Zubaři si mohou o dotaci požádat od roku 2020, pediatři nově od loňska,“ připomněla závěrem Svatošová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky stomatologie, pediatrie, podpora, dotace, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské dotace pomáhají: V Třešti bude nový zubař a jihlavská pediatrie pořídí auto | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.