Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vysočina chce podpořit vznik více ordinací zubařů a dětských praktiků. Příspěvek získalo devět ordinací

Vysočina chce v příštím roce podpořit vznik více ordinací praktických dětských lékařů i zubařů, do dotačního programu navrhuje tři miliony namísto 1,5 milionu korun. Díky zájmu lékařů musel kraj ze své rezervy navýšit program už letos, schválil žádosti za více než dva miliony korun. Dotacemi se snaží přispět k dostupnosti zdravotní péče v regionu. Vzhledem k podpoře mediků, kteří si budou otevírat na Vysočině vlastní ordinace, očekává vyšší zájem i v příštích letech, sdělila mluvčí kraje Jitka Svatošová.

Letošní zvýšení částky bylo podle náměstkyně hejtmana Hany Hajnové (Piráti) potřebné, aby bylo možné uspokojit všechny žádosti, kterých bylo devět. „A předpokládáme stejný zájem i v roce příštím, takže tam jdeme dokonce na tři miliony korun," řekla Hana Hajnová.

Původně podporoval kraj jen ordinace zubních lékařů. Peníze byly určené obcím a jejich svazkům na vybavení ordinací. Po letošní změně mohli začít žádat i samotní lékaři. Součástí změn platných od letošního roku bylo také rozšíření podpory pro ordinace dětských praktických lékařů.

Podporu získaly čtyři ordinace - v Hrotovicích na Třebíčsku, ve Žďáru nad Sázavou, v Pelhřimově a Třebíči. Podpořených zubních ordinací bylo letos pět - v Přibyslavi, Žďáru nad Sázavou, ve Velké Bíteši a dvě v Jihlavě. V součtu jde o 2,091.700 korun.

První podporu dostaly v roce 2020 Humpolec a Světlá nad Sázavou, o rok později byly se žádostmi úspěšné tří radnice a v roce 2022 dvě. Celkově kraj vyplatil 1,825.120 korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto jarmoluk/pixabay

Štítky zdraví, ordinace, zubní, praktik, pediatr, dítě, správa, lékaři, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina chce podpořit vznik více ordinací zubařů a dětských praktiků. Příspěvek získalo devět ordinací | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.