Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pelhřimovská nemocnice po 11 letech změní vedení. Na vlastní žádost končí ředitel Jan Mlčák

Jedenáct let stál v čele pelhřimovské nemocnice, kdy se mu podařilo stabilizovat ekonomickou situaci a do úspěšného konce dotáhnout řadu projektů. Řeč je o Janu Mlčákovi, který nyní oznámil, že na vlastní žádost k 31. říjnu opouští post ředitele.

„Během jeho působení na pozici ředitele došlo k několika klíčovým změnám a inovacím, které výrazně zlepšily kvalitu péče a efektivitu provozu. Jan Mlčák byl hnací silou pozitivního vývoje a jeho práce zanechává trvalý odkaz. Mezi jeho nejvýznamnější úspěchy patří stabilizace ekonomické situace nemocnice, kdy se po nástupu do funkce v roce 2010 úspěšně vypořádal s dluhem organizace ve výši 55 milionů korun," jmenuje v tiskové zprávě mluvčí pelhřimovské nemocnice Alexandra Knapová. 

Vizitka Jana Mlčáka

Ředitelem pelhřimovské nemocnice byl jmenován po vyhraném konkurzu v září 2010. Po deseti letech byl uvolněn z funkce k výkonu veřejné funkce starosty Jindřichova Hradce. Na pozici ředitele Nemocnice Pelhřimov se vrátil v listopadu 2022. V době působení v Nemocnici Pelhřimov zastával významné funkce – předseda Asociace krajských nemocnic (2017–2020), člen Rady poskytovatelů zdravotní péče Ministerstva zdravotnictví (2018–2020).

Je auditorem a konzultantem Spojené akreditační komise. Za významné dílo, mimořádnou dlouholetou spolupráci a za zásluhy o rozvoj Nemocnice Pelhřimov letos obdržel pamětní medaili MUDr. Jaroslava Pujmana.

Zdroj: Nemocnice Pelhřimov 

Během působení Jana Mlčáka na postu ředitele byla zrealizována řada investičních akcí. Například za dokončení rekonstrukce hlavní lůžkové budovy nemocnice obdržela prestižní ocenění „Stavba Vysočiny". „Dále došlo k rozšíření rehabilitačního oddělení o lůžkovou část, byla dokončena rekonstrukce oddělení hematologie a transfúziologie a dialyzační stanice. V horní části areálu nemocnice bylo vybudováno místo tehdejší ubytovny parkoviště pro zaměstnance a v této části areálu byla zrekonstruována budova centrálního skladu," dodává Knapová s tím, že díky Mlčákovi byl zateplený třeba i Pavilon ambulantních služeb nebo vznikla nová výdejna léčiv. 

Za zmínku stojí i výstavba nového Pavilonu péče o rodinu, který byl slavnostně otevřen letos v srpnu.

„Nemocnice Pelhřimov děkuje Janu Mlčákovi za jeho odhodlání a oddanost během celé jeho kariéry a přeje mu mnoho úspěchů v jeho další životní etapě," vzkazuje Alexandra Knapová. 

Od 1. listopadu 2023 až do jmenování nového ředitele převezme vedení nemocnice lékař Jaroslav Houser, současný zástupce ředitele. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Pelhřimov | Zdroj Nemocnice Pelhřimov

Štítky nemocnice, vedení, ředitel, Jan Mlčák, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimovská nemocnice po 11 letech změní vedení. Na vlastní žádost končí ředitel Jan Mlčák | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.